x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ionel Manţog sau misterul plasei cu bani

Ionel Manţog sau misterul plasei cu bani

de Gabriela Mladin    |    17 Aug 2009   •   00:00
Ionel Manţog sau misterul plasei cu bani
Sursa foto: Andreea Balaurea/Mediafax



Joi, 13 august. S-a întâmplat pe terasa unui hotel din Târgu-Jiu. Ionel Manţog a primit din partea unor domni o plasă cu 60.000 de lei. La plecare a uitat de ea şi aşa s-a aflat despre conţinutul pachetului şi suma exactă.

După ce a uitat tabla neştearsă din sediul Partidului Democrat-Li­beral din Gorj, pe care predase indicaţii preţioase privind mobilizarea alegătorilor cu transportul propriu la urnele de vot, Ionel Manţog uită o plasă plină cu bani într-o cârciumă. Povestea ar fi părut absolut de necrezut dacă ea n-ar fi fost confirmată de trei poliţişti comunitari, cei care de altfel au şi găsit pachetul şi l-au înmânat ulterior lui Manţog, şi de ospătăriţele care au participat la acest episod.

Ziua de 13 august nu i-a purtat noroc lui Ionel Manţog, care prin neglijenţa manifestată a deconspirat un aspect ce i-ar putea aduce din nou probleme cu legea. În această zi, în jurul orei 19:00, la terasa Hotelului Gorj, din centrul oraşului Târgu-Jiu, Ionel Manţog se întâlneşte cu trei persoane.

Pentru cei care au găsit apoi plasa uitată de democrat-liberal, cele trei persoane par foarte cunoscute, dar nu pot identificate. Astfel, Petrişor Gănănău, campionul naţional de box la seniori, care lucrează ca poliţist comunitar în Târgu-Jiu, împreună cu Ionuţ Bâzoc şi Cucu Romanescu, şi ei poliţişti comunitari, au venit, în timpul lor liber, să bea un suc pe aceeaşi terasă. Pentru că nu era nici un loc liber, cei trei au aşteptat eli­berarea unei mese. "La nici un minut de la apariţia noastră, două dintre persoanele cu care se afla Ionel Manţog la masă au plecat, iar în scurt timp a plecat şi Manţog cu cealaltă persoană cu care rămăsese. Fiind singura masă liberă, ne-am aşezat acolo, iar Petrişor a ocupat exact scaunul pe care stătuse Manţog.

L-am văzut imediat cum a sărit ca ars şi s-a uitat pe scaun. A scos o plasă neagră de cadouri şi, de teamă că a spart ceva, s-a uitat în ea. Într-un ziar erau învelite două teancuri de bani. Era un teanc de 500 de lei şi unul de 100 de lei, de aceea aproxi­mez că suma era de 60.000 de lei. Ime­diat, ne-am ridicat de la masă şi am fugit să-l prindem pe Manţog. L-am prins la 150 de metri de terasă, era cu aceeaşi persoană şi i-am înmânat plasa cu bani. Dumnealui ne-a mulţumit şi ne-am întors la terasă", a explicat unul dintre cei trei poliţişti comunitari.
AMNEZIE PE TOATĂ LINIA
Şeful Poliţiei Comunitare din Târgu-Jiu, Ion Tudor, n-a dorit să facă prea multe comentarii, totuşi a declarat că subalternii săi, care i-au povestit ulterior această fază, au făcut un gest de onoare care ar trebui apreciat.

Nu de aceeaşi părere este Ionel Manţog, care a fost lovit de amnezie. "Nu-mi mai amintesc dacă am fost joi la această terasă, nu am pierdut nici o plasă, nici banii", a spus Manţog. Nici de poliţiştii comunitari Ionel Manţog nu mai re­cu­noaşte că i-a întâlnit joi, 13 august, atunci când i-au înmânat "cadoul" pierdut: "Nu ştiu, nu-mi amintesc să-mi fi dat ceva po­liţiştii comunitari", a mai precizat acesta.

Ionel Manţog a fost şef de campanie la alegerile europarlamentare din acest an şi a declarat că la Gorj de campania candidatului PD-L la Preşedinţie se va ocupa tot el. În prezent este director economic la Complexul Energetic Turceni şi a fost secretar de stat în Ministerul Economiei şi Comerţului în 2006 doar pentru un an, fiind apoi forţat să-şi dea demisia ca urmare a dosarului penal de corupţie instrumentat de DNA.

×
Subiecte în articol: observator