x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Irakianul Al Dulaimi, un denunţător de poliţişti, cu antecedente penale

Irakianul Al Dulaimi, un denunţător de poliţişti, cu antecedente penale

de Mara Raducanu    |    05 Mai 2009   •   00:00

Ginel Mărgărit şi Ioan Daniel Cupe, poliţiştii de la Crimă Organizată arestaţi la 30 aprilie, au fost denunţaţi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) de irakianul Al Dulaimi, trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru trafic de imigranţi.



Surse judiciare au explicat că irakianul nu se află la primul denunţ făcut în faţa procurorilor anticorupţie, el povestind la DNA şi despre legăturile unor magistraţi bucureşteni cu lumea interlopă. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins duminică recursurile declarate de Ginel Mărgărit şi Ioan Daniel Cupe, ofiţeri de la Crimă Organizată acuzaţi de luare de mită. De asemenea, instanţa supremă a respins şi recursul declarat de Ulise Bolmadîr, acuzat de complicitate la luare de mită.

Decizia prin care cei trei rămân în arest preventiv este definitivă. Cei doi ofiţeri au fost reţinuţi la data de 29 aprilie, de DNA pentru 24 de ore, fiind acuzaţi că au luat mită 30.000 de euro pentru rezolvarea favorabilă a unui dosar. În schimbul banilor pretinşi, ofiţerii de Poliţie au promis unui cetăţean străin că vor soluţiona favorabil o lucrare penală în care efectuau verificări faţă de acesta în ceea ce priveşte posibila săvârşire a unor infracţiuni de natură economică.

×
Subiecte în articol: observator