x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jihadistul de la Craiova a recidivat

Jihadistul de la Craiova a recidivat

de Diana Scarlat    |    09 Dec 2016   •   15:50
Jihadistul de la Craiova a recidivat

SRI şi DIICOT au sărbătorit un an de la ridicarea tânărului de la Craiova, acuzat de implicare în propagandă jihadistă, prin reținerea lui pentru aceleaşi fapte. Luigi Constantin Boicea, devenit Umar Al-Amen Ibn Marwaan sau Umar Al-Rumaani, este acum major şi a recidivat.

După ce a fost lăsat în libertate, cu condiția să nu mai continue propaganda, jihadistul de la Craiova a demonstrate că poate să facă și mai mult. Printre noile lui fapte se numără căutarea armelor de tip AK, a grenadelor și vestelor antiglonţ. De asemenea, a studiat modalitatea în care poate fi construită artizanal o bombă. Mai mult, a postat mesaje de ameninţare şi a susţinut crimele Daesh (ISIS), a scris pe facebook înjurături la adresa unui interlop de la Cluj, devenit popular pe internet, căruia i-a cerut să nu mai apară în haine arăbeşti. Într-un alt mesaj, el i s-a adresat preşedintelui Klaus Iohannis, spunând că este responsabil pentru bombardamentele din Siria, pentru că s-a alăturat Coaliţiei. Pentru astfel de fapte, în Marea Britanie au fost date deja pedepse cu închisoarea pe viață. În România ar putea o pedeapsă de până la zece ani, dacă va fi găsit de implicare în terrorism. Acum e major și nu mai beneficiază nici de circumstanțe atenuante, nici de reducerea pedepsei la jumătate, pentru minori. Ieri dimineaţă, poliţiştii din cadrul Direcţiei de Combaterea a Criminalităţii Organizate din Poliţia Română au efectuat o percheziţie la domiciliul tânărului, care a fost reținut apoi, în urma audierilor, “pentru activităţi circumscrise faptelor de terorism”, conform unui comunicat al IGPR.

 

După convertirea la islamism, tânărul și-a schimbat stilul de viață, izolându-se de societate și familie, identificându-se cu Statul Islamic și vorbind permanent în numele acestuia. A început să poarte în public ținută specifică musulmanilor și să se afișeze pe rețelele de socializare cu însemnele Statului Islamic.

×