x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Justiţia din Singapore: Silviu Ionescu, la volanul maşinii care a accidentat mortal un pieton

Justiţia din Singapore: Silviu Ionescu, la volanul maşinii care a accidentat mortal un pieton

31 Mar 2010   •   00:00
Justiţia din Singapore: Silviu Ionescu, la volanul maşinii care a accidentat mortal un pieton

Moartea lui Tong Kok Wai într-un accident de circulaţie, produs în decembrie în Singapore, este consecinţa unui act necugetat al fostului însărcinat cu afaceri al României în această ţară, care a fost şoferul maşinii implicate în accident, a conchis ancheta singaporeză.

Fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore, Silviu Ionescu, revenit în ţară după accident, a fost identificat de poliţie ca fiind şoferul maşinii Audi A6 care a lovit trei persoane pe strada Bukit Panjang din capitala singaporeză la 15 decembrie, a conchis ancheta judiciară demarată pentru a stabili circumstanţele morţii uneia dintre aceste persoane, Tong Kok Wai, relatează The Straits Times, citat de Mediafax.

Tong a murit în spital, la aproape o săptămână după accidentul din decembrie.

Victor Yeo, ofiţer de poliţie judiciară (coroner) s-a declarat mulţumit că ancheta a dovedit "fără umbră de îndoială" că şoferul maşinii Audi implicate în accidentul din 15 decembrie este Silviu Ionescu, în vârstă de 49 de ani.

El a afirmat, de asemenea, că diplomatul român a minţit în mod deliberat, la scurt timp după accident, că maşina respectivă a fost furată din faţa ambasadei.

Potrivit anchetei, Ionescu l-a rănit grav, în acelaşi accident, pe prietenul lui Tong, Bong Hwee Haw, în vârstă de 24 de ani, care traversa strada în momentul accidentului, după care a mers mai departe şi l-a lovit pe studentul Muhammmad Haris Abu Tabli, în vârstă de 19 ani, la următoarea intersecţie.

Ionescu a părăsit Singapore după trei zile de la accident şi a refuzat să se întoarcă pentru a participa la audierile din cadrul anchetei (Coroner's Court hearing), care au avut loc în perioada 3-10 martie.

El susţine că maşina ambasadei României a fost furată în momentul accidentului şi insistă că nu este vinovat, afirmând într-o scrisoare adresată ministrului de Externe, George Yeo, şi The Straits Times că autorităţile din Singapore au decis deja că este vinovat înainte de anchetă.

DECLARAŢIA LUI SILVIU IONESCU DIN LUNA IANUARIE

 
×
Subiecte în articol: observator