x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La Alba Iulia peste 1.000 de oameni au scandat “Jos Tiranul” şi “Jos piratul României”

La Alba Iulia peste 1.000 de oameni au scandat “Jos Tiranul” şi “Jos piratul României”

de Lucian Dobrater    |    01 Iun 2010   •   00:00

Peste 1.000 de oameni din administraţia publică, sănătate şi învăţământ, dar şi foarte mulţi pensionari, au protestat marţi în faţa Palatului Administrativ din Alba Iulia, pe o ploaie torenţială, împotriva măsurilor luate de guvernanţi.



Sindicaliştii s-au adunat la Alba Iulia din tot judeţul, în cea mai mare acţiune de protest din ultimii cinci ani. Între protestatari s-au remarcat 200 de membri ai Sindicatului Sanitas, peste 300 de la Sindicatul Învăţământ, peste o sută de pensionari, dar şi angajaţi ai unor servicii deconcentrate, de la Casa de Pensii, Direcţia de Muncă Alba, Sindicatul Poliţiştilor, dar şi cugireni din industria de apărare.

Oamenii au scandat lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale şi au arborat numeroase pancarte şi caricaturi cu şeful statului: "Au furat tot, acum ne fură pensiile", "25% taxă pentru sărăcie", "Jos tiranul", "Jos guvernul Băsescu", "Pensionarii în Infern, infractorii în Guvern", "Jos piratul României". Între protestatari s-a remarcat şi o femeie de 80 de ani, care a stat pe un scaun în fata celorlalţi pensionari cu o pancarta pe care scria "Pensiile noastre nu sunt afacerile voastre". Pichetarea de marţi a fost cea mai mare acţiune de protest organizată în faţa Prefecturii Alba din 2005 încoace.

×
Subiecte în articol: observator