x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Legea pensiilor va intra în plenul Senatului la începutul lunii noiembrie

Legea pensiilor va intra în plenul Senatului la începutul lunii noiembrie

19 Oct 2010   •   00:00

Toţi membrii Biroului permanent al Senatului au fost de acord, marţi, cu menţinerea calendarului de dezbatere în această Cameră a cererii de reexaminare a Legii privind sistemul unitar de pensii publice, a declarat chestorul Ioan Chelaru (PSD), după şedinţa conducerii Senatului.

"Prin consens, astăzi, toţi membrii Biroului permanent au fost de acord cu programul care a fost propus la o şedinţă anterioară, în sensul că raportul Comisiei pentru muncă, împreună cu toate avizele, să fie făcut până în data de 26 octombrie, iar dezbaterea pe cererea de reexaminare a domnului preşedinte Traian Băsescu pe Legea pensiilor, în data de 2 sau 3 noiembrie", a susţinut senatorul, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, membrii Biroului au apreciat că în acest fel cererea de celeritate adresată de preşedinte este avută în vedere şi se respectă şi prevederile Regulamentului, care atunci când este vorba despre o cerere de reexaminare menţionează obligativitatea ca o asemenea cerere să fie înscrisă în maximum 30 de zile pe ordinea de zi.

Ioan Chelaru a precizat că, în şedinţa de marţi, membrii conducerii Senatului au luat act de scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu prin care acesta a soliciat urgentarea dezbaterii Legii privind sistemul unitar de pensii publice, precum şi de răspunsul formulat de către preşedintele Senatului, Mircea Geoană.

Săptămâna trecută, senatorii PDL au cerut reexaminarea în regim de urgenţă a Legii pensiilor, însă, după dezbateri care au durat peste o oră şi jumătate, solicitarea lor nu a fost suspusă votului plenului.

×
Subiecte în articol: observator