x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lotul olimpic de Matematică: Şase medalii şi locul 1 pe naţiuni la Olimpiada Balcanică

Lotul olimpic de Matematică: Şase medalii şi locul 1 pe naţiuni la Olimpiada Balcanică

07 Mai 2010   •   00:00

Lotul olimpic de Matematică al României a obţinut două medalii de aur şi patru de argint, clasându-se pe locul întâi pe naţiuni la Olimpiada Balcanică deMatematică pentru seniori, desfăşurată în perioada 2-7 mai, la Chişinău.

Medaliile de aur au fost obţinute de Radu Bumbăcea, de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti şi Octav Drăgoi, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, a anunţat, azi, Ministerul Educaţiei.

Gabriel Pădurariu, de la Colegiul Naţional "Grigore Moisil" din Oneşti, Omer Cerrahoglu, de la Colegiul Naţional "Vasile Lucaciu" din Baia Mare, Filip Andrei Chindea şi Ştefan Ivanovici, ambii elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, au fost medaliaţi cu argint.

La ediţia din acest an a olimpiadei au participat peste 130 de competitori din 20 de ţări, dintre care 11 în au fost în concurs şi 10 au avut statut de invitat.

Olimpiada Balcanică de Matematică are statut de concurs regional, fiecare stat participant, cu excepţia celui organizator, având dreptul să înscrie în concurs o echipă formată din maximum şase elevi din învăţământul liceal, a căror vârstă nu depăşeşte 20 de ani la data desfăşurării competiţiei.

Elevii români vor reveni în ţară sâmbătă, la ora 21.35, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă".

×
Subiecte în articol: observator