x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marş al solidarităţii antidrog în Centrul Capitalei

Marş al solidarităţii antidrog în Centrul Capitalei

de Monica Andrei Capatos    |    07 Mai 2010   •   00:00

Bucureştenii care deţin biciclete şi sunt iubitori ai sportului şi mişcării sunt invitaţi astăzi la cea de-a treia ediţie a Marşului Solidarităţii Antidrog, eveniment organizat de Primăria Sectorului 1,  Asociaţia "Forumul Antidrog" - FORAD şi Asociaţia GreenGate.

Marşul, care marchează Ziua Mondială a Luptei Antidrog, va începe la ora 12:00, pe următorul traseu: Piaţa Presei Libere (capătul liniei de tramvai 41), Piaţa Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Piaţa Romană şi retur. Startul va fi dat de Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, iar la manifestare pot participa persoane de toate vârstele care deţin biciclete şi care spun NU! consumului şi traficului de droguri. Pentru cei care nu au bicicletă proprie, Primăria Sectorului 1 pune la dispoziţie în mod gratuit 100 de exemplare, ce pot fi închiriate pe baza actului de identitate.

"Sportul înseamnă viaţă, drogurile înseamnă moarte. Marşul antidrog pe biciclete se adaugă celorlalte proiecte ale Primăriei Sectorului 1 de promovare a unui mod de viaţă sănătos: «Cupa 1» - cea mai importantă competiţie a sportului şcolar din Capitală, centrele de bike-sharing gratuit din parcurile Herăstrău şi Kiseleff, amenajarea a două bazine de înot ultramoderne, de dimensiuni olimpice, la Şcoala Nr. 3 şi modernizarea principalelor baze sportive din Sectorul 1 sunt numai câteva exemple în acest sens. Este de datoria administraţiei locale să ofere adolescenţilor alternative sănătoase de petrecere a timpului liber, iar sportul este este cea mai bună modalitate de a-i ţine pe tineri departe de droguri şi delincvenţă", a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman. Evenimentul se doreşte a fi un semnal de alarmă în privinţa amplorii pe care a luat-o consumul de droguri, fenomen apărut ca urmare a lipsei de reacţie şi a lipsei măsurilor concrete ce ar trebui luate de către instituţiile centrale ale statului român. În cadrul acestui proiect vor fi împărţite 10.000 de dvd-uri cu tematică antidrog. De asemenea, vor fi prezentate cazuri concrete de dependenţi care au reuşit să renunţe la consumul de stupefiante.

×
Subiecte în articol: observator