x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mărţişoare la Bojdeuca lui Creangă din Ţicău (Iaşi)

Mărţişoare la Bojdeuca lui Creangă din Ţicău (Iaşi)

de Cristinel C. Popa    |    28 Feb 2014   •   21:11
Mărţişoare la Bojdeuca lui Creangă din Ţicău (Iaşi)

Scriitorul Ion Creangă, omagiat în Moldova de dincolo şi dincoace de Prut. În perioada 1-2 martie, Muzeul Literaturii Române Iaşi organizează două evenimente dedicate scriitorului Ion Creangă: Festivalul de Literatură pentru copii “Ion Creangă” (ediția a IV-a)  şi “Mărţişoare la Bojdeucă” (ediția a XIII-a).

La Bojdeuca marelui povestitor, în prima zi, doritorii vor putea admira o expoziţie de mărţişoare sau vor putea urmări spectacole artistice, recitaluri, precum şi o întâlnire cu scriitori din Republica Moldova.
A doua zi, în Sala Senatului de la Universitatea “Petre Andrei”, va fi organizată o masă rotundă pe tema literaturii pentru copii şi adolescenţi, iar în Sala Studio a Teatrului pentru Copii şi Tineret “Luceafărul” va avea loc decernarea premiilor “Ion Creangă” pentru autor de literatură pentru copii şi promovarea operei lui Creangă.
Apoi manifestările vor continua la Chişinău.

Festivalul de Literatură pentru copii “Ion Creangă” s-a născut din nevoia de a valorifica literatura pentru copii şi adolescenţi. “De la o mitologie a copilăriei, pe care o patronează Ion Creangă, până la cei care îşi întorc ochiul şi sufletul către copii şi adolescenţă, e un spaţiu spiritual care trebuie promovat permanent”, a spus Valentin Tălpălaru, unul din coordonatorii programului.
Evenimentele culturale dedicate scriitorului Ion Creangă sunt realizate în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, filiala Iaşi, Universitatea “Petre Andrei”, Biblioteca Naţională pentru Copii “Ion Creangă” din Chişinău şi Radio Moldova. Pe lista invitaţilor se găsesc scriitori, actori, oameni de cultură: Spiridon Vangheli, Cassian Maria Spiridon, acad. Mihai Cimpoi, acad. Nicolae Dabija, Claudia Balaban, Diana Vrabie, Elena Pintilei, Gheorghe Calamanciuc, Petru Ciubotaru, Doru Tompea, Constantin Parascan. 


×