x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicul Răzvan Trancă a fost achitat

Medicul Răzvan Trancă a fost achitat

02 Mar 2010   •   00:00
Medicul Răzvan Trancă a fost achitat

Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat pe medicul Răzvan Trancă, cu privire la acuzaţiile de tentativă de omor şi viol. Instanţa a respins, totodată, cererea de daune morale şi materiale făcută de Andreea Mocanu, pacienta sa.

Curtea de Apel Bucureşti a admis apelul Parchetului Tribunalului Bucureşti, dar şi pe cel al medicului Răzvan Trancă şi a respins cererile de schimbare a încadrării juridice.

Instanţa a dispus achitarea medicului pentru tentativa de omor pe motiv că fapta care a fost imputată nu există.

De asemenea, acţiunile civile ale Andreei Mocanu şi ale spitalului de urgenţă unde a fost internată aceasta, precum şi cererea de instituire a sechestrului pe averea medicului au fost respinse.

Instanţa a a respins apelul Andreei Mocanu şi a obligat-o pe aceasta la cheltuieli de judecată de 800 de lei, informează Mediafax. Avocatul victimei s-a arătat surprins de decizia instanţei, precizând că a rămas o singură acuzaţie, cea de întreţinere de relaţii sexuale cu un minor.

În 29 ianuarie 2009, medicul Răzvan Trancă a fost achitat de acuzaţia de viol faţă de Andreea Mocanu, instanţa Tribunalului Bucureşti condamnându-l pe doctor la patru ani cu suspendarea executării pedepsei pentru tentativă de omor calificat şi dispunând ca acesta să-i plătească tinerei daune morale de 50.000 de lei.

În anul 2007, medicul Răzvan Trancă a fost acuzat de viol şi tentativă de omor de către Andreea Mocanu, o pacientă în vârstă de 17 ani, care a căzut de la etajul 6 al blocului unde locuia doctorul.

Colegiul Medicilor din România i-a interzis acestuia exercitarea profesiei medicale pe o perioadă de un an, începând cu luna noiembrie 2007. Totodată, medicului i s-a impus, ca o condiţie pentru reînceperea activităţii profesionale, realizarea unei evaluări de către comisia de specialitate a Colegiului Medicilor.


×
Subiecte în articol: observator