x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Sănătăţii a finalizat procedurile de achiziţie a vaccinurilor

Ministerul Sănătăţii a finalizat procedurile de achiziţie a vaccinurilor

11 Aug 2010   •   00:00

Ministerul Sănătăţii (MS) a finalizat procedurile de achiziţie a vaccinurilor necesare imunizărilor care se efectuează anual, gratuit, în cadrul Calendarul Naţional de Imunizare, deşi au existat unele dificultăţi, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.



Este vorba despre problemele apărute la autorizarea producătorului român de vaccin BCG, Institutul Cantacuzino, şi mai multe blocaje ale licitaţiei derulate de MS pentru anumite tipuri de vaccin.

Astfel,notează Agerpres, au fost achiziţionate deja 411.000 de doze de vaccin ROR (vaccin anti- rubeolă-rujeolă-oreion), 494.000 doze de vaccin DTPa-VPI-HiB (anti-difteriei, tetanus, poliomelită), 420.500 doze de vaccin Hepatitic B de tip pediatric (vaccin împotriva hepatitei B), 210.000 de doze din vaccinul DTPa (vaccin pentru copii de 4 ani împotriva difterie, tetanus).

Vaccinurile vor fi livrate în mai multe tranşe, există doze suficiente pentru a se asigura imunizările necesare atât în calendarul şcolar, cât şi la copiii sub 8 ani.

Referindu-se la elevii care nu au fost vaccinaţi, ministrul Sănătăţii a precizat că acestora li se vor putea face vaccinurile încă de la începutul anului şcolar.

×
Subiecte în articol: observator