x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MJLC şi MFP obligate la plata

MJLC şi MFP obligate la plata

01 Aug 2009   •   00:00

CAB câştigă propriul proces pentru sporuri



Curtea de Apel Bucureşti a decis, ieri, obligarea MJLC şi MFP la plata sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică pentru personalul acestei instanţe, în valoare de aproape 4 milioane de lei, pentru luna iunie, soluţia aplicându-se şi Tribunalului Bucureşti care a intervenit în acest proces.

Curtea de Apel Bucureşti a respins cele trei excepţii invocate de Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti (MJLC) şi Ministerul Finanţelor Publice (MFP) în acest proces. Astfel, pe fond, instanţa a obligat Ministerul Justiţiei să solicite Ministerului Finanţelor deschiderea de credite pentru suma de 3.739.000 de lei cu titlu de diferenţe spor de risc şi suprasolicitare neuropsihică aferente lunii iunie.

Instanţa a mai obligat MFP să procedeze la deschiderea de credite în valoare de 3.739.000 de lei. Totodată, Curtea de Apel Bucureşti a admis şi cererea de intervenţie făcută de Tribunalul Bucureşti în acest proces.

Ministerele Justiţiei şi Finanţelor sunt obligate să execute această hotărâre în termen de o zi de la rămânerea irevocabilă a deciziei. Sentinţa Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată la instanţa supremă.

×
Subiecte în articol: observator