x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Moştenire de milioane

Moştenire de milioane

de Iulia Barbu    |    21 Apr 2009   •   00:00
Moştenire de milioane

Pe spaţiul verde de pe Strada Drumul Murgului, un dezvoltator imobiliar visează să ridice două blocuri-turn. Cei 6.000 de metri pătraţi de spaţiu verde i-au revenit fără emoţii aceluiaşi deja cunoscut moştenitor al Bazei Sportive Spartac - Romalo Eduard Ioan Dan.



Spaţiul verde pe care locatarii încearcă să îl salveze are o istorie interesantă ce ascunde o tranzacţie de 8.500.000 de euro! În 2007, lui Romalo i s-a recunoscut dreptul de proprietate asupra celor 6.000 de metri pătraţi. Acesta cesionase însă drepturile asupra bunului viitor încă din 2004 unei cunoscute doamne ale paginilor de ziar - Cocoru Maria.

Cei doi proprietari ai terenului sunt adevăraţi magneţi ai terenurilor valoroase din Sectorul 3. Cocoru Maria are peste 70 de ani şi peste 200 de hectare de teren. Nici Romalo nu se poate plânge.
El a câştigat în urmă cu ceva timp Baza Sportivă Spartac.

TRANZACŢII PESTE TRANZACŢII
Pentru spaţiul verde din Drumul Murgului s-au tranzacţionat sume generoase. Cum s-a ajuns la 8.500.000 de euro pentru un teren în Sectorul 3? Simplu. Romalo Eduard Ioan Dan a primit terenul legal, sub deja cunoscuta formulă a retrocedărilor, prin dispoziţia 8703/28.08.2007.

Trecând peste faptul că ar fi trebuit protejat de OUG 114, care interzice schimbarea destinaţiei zonelor verzi, terenul se îndreaptă rapid spre un alt proprietar. Astfel, Romalo a cesionat dreptul de proprietate asupra celor 6.000 de metri pătraţi încă din 2004 Mariei Cocoru. În vara anului trecut, aceasta realizează ultima tranzacţie.

Vinde terenul familiei Tatarici Niculina şi Nicuşor. "Preţul iniţial de vânzare a fost de 200.000 de euro. O zi mai târziu, pe 25 iunie 2008,
familia Tatarici semnează un antecontract de vânzare-cumpărare cu SC RPF Development SRL în valoare de 8.500.000 euro", se arată într-un comunicat al Asociaţiei "Salvaţi Bucureştiul".

În spatele milioanelor de euro, locul de joacă al copiilor şi părculeţul vor dispărea cât de curând. Vor fi puşi la pământ 61 de copaci, iar zona verde în care locuitorii se relaxau se va transforma într-un şantier.

"Noi nu am ştiut că aici vor construi blocuri, nu ne-a anunţat nimeni. Am găsit PUZ-ul pe internet şi am constatat cu stupoare că este spaţiul nostru verde. Blocurile pe care vor să le ridice sunt mai înalte decât ale noastre. Chiar suntem disperaţi şi am dori să păstrăm zona aşa cum este ea", a precizat Lucia Mustaţă, membră a asociaţiei de locatari din Drumul Murgului.

Planul Urbanistic Zonal "Str. Drumul Murgului nr. 40, Sector 3" a fost emis de CGMB prin Hotărârea 67/27.02.2009. El prevede construirea pe spaţiul verde dintre două blocuri un P+10 şi P+12.

×
Subiecte în articol: observator