x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator NOI NU TRAGEM PE NAS, DOAR ÎN PIEPT. Alina Stoica, procuroarea Galei Bute, "refugiată" la franțuzoiaca Bica, din 18 decembrie 2013

NOI NU TRAGEM PE NAS, DOAR ÎN PIEPT. Alina Stoica, procuroarea Galei Bute, "refugiată" la franțuzoiaca Bica, din 18 decembrie 2013

de Dan Constantin    |    14 Noi 2014   •   16:48
NOI NU TRAGEM PE NAS, DOAR ÎN PIEPT. Alina Stoica, procuroarea Galei Bute, "refugiată" la franțuzoiaca Bica, din 18 decembrie 2013

Procuroarea Alina Stoica, evidentiata in munca la DNA prin decizia sefului direct care i-a luat dosarul Galei Bute, s-a luat la tranta in instante cu ziaristii. Alina Stoica a plecat la cerere din DNA, in 2 decembrie 2013, exact in ziua in care Mariana Alexandru a evaluat ca ancheta in Gala Bute se rezuma la un cerc restrans de faptuitori suspectati de fraude cu bani europeni. Gazeta Sporturilor a prezentat, citand surse din DNA, felul in care Alina Stoica ar fi fost dezavuata in interiorul institutiei de catre decizia Marianei Alexandru, seful ei direct .

Stoica Alina a facut o cerere de transfer la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, indicand si locul de munca dorit - Biroul de informare publica si relatii cu presa. Cererea i-a fost aprobata si transferul a devenit efectiv cu 18 decembrie 2013.

Jurnalul National a informat asupra acestei mutari, considerand-o o manevra de protejare a procuroarei Alina Stoica, trimisa intr-o structura neoperativa, pana la lamurirea lucrurilor. Jurnalul National a primit de la DNA un raspuns la intrebarea daca se va declansa o procedura de cercetare disciplinara asupra procuroarei. DNA ne-a raspuns ca nu a fost cazul de procedura disciplinara deoarece dosarul a fost continuat si nu a fost inaintat spre judecare intr-o forma incompleta.

Dupa transfer, procuroarea Alina Stoica a transmis, intr-o convorbire telefonica avuta cu Elena Stan, autoarea investigatiilor prezentate de Jurnalul National consacrate dosarului Galei Bute, ca doreste o intrevedere cu redactorul sef. Intalnirea nu a avut loc, procuroarea retragandu-si disponibilitatea de dialog. A solicitat insa, tot verbal Elenei Stan sa scoatem articolele din arhiva electronica a ziarului care consemnau referiri la prestatia ei in DNA la dosarul Bute. Cerere, evident nesolutionata. Intre timp, aflasem ca procuroarea plecase de la Biroul de presa, lucrand la DIICOT in anchete privind traficul de droguri.

Stirea ca a dat in judecata Gazeta Sporturilor o aduce din nou in atentia publica pe procuroarea Alina Florentina Stoica.
Asa am descoperit ca procuroarea transferata la Biroul de presa al PICCJ, nu a lucrat nicio zi in locul solicitat. In 18 decembrie 2013 este detasata direct in structura centrala a DIICOT, condusa de Alina Bica. Detasarea era pentru o perioada de sase luni, pana la 18iunie 2014. In 4 iunie 2014 se prezinta la un interviu la Sectia de procurori a CSM, condusa de Alina Schmidt Haineala, pentru a fi admisa in DIICOT, structura centrala, unde de fapt lucra. In 18 iunie, Sectia procurori din CSM, o declara admisa, in pozitia 11, in urma interviului din 4 iunie, intr-un grup de 12 procurori.
Daca nu aparea scandalul fotografiilor de la Paris ale Alinei Bica, surprinsa la shoping impreuna cu Elena Udrea, transferul de la DNA la DIICOT al Alinei Stoica parea unul necomentat. Asa avem o si o ALTA INTERPRETARE a deciziilor unui sir de "ALINE" cu NASU IN SUFLET care se aliniaza precum astrele sa o faca Alba ca Zapada pe Elena Udrea.

Alina Stoica nu o baga in cercetari pe Elena Udrea in Gala Bute in dosarul de la DNA. Decizie corecta, fara urmari administrative sau disciplinare.

Alina Stoica se detaseaza prin delegare in parohia DIICOT la Alina Bica . Decizie corecta.

Alina Stoica trece definitiv in DIICOT prin interviu in fata comisiei de examinare unde Alina Haineala are un guvant greu.

Alina Bica pleaca la Paris in februarie 2014 cu prietena Elena Udrea,. Putin pe banii DIICOT. Nu prea corect.

Alina Bica spune ca nu a fost surprinsa ca tragea pe nas la Paris .

Alina Stoica se ocupa de anchete dedicate tragatorilor pe nas.
Ana are mere.

P.S. Mariana Alexandru are pensie, iesind din sistem in regim de urgenta, ANUNTATA chiar de Basescu Traian. Decizie suspecta Tolontan are proces. INDEPENDENTA JUSTITIEI ESTE MEREU BIRUITOARE.

×