x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noua Dreaptă, miting împotriva regionalizării României

Noua Dreaptă, miting împotriva regionalizării României

14 Mar 2010   •   00:00

Peste o sută de membri şi simpatizanţi ai Noii Drepte au pornit într-un marş pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, pentru a-l comemora pe Avram Iancu şi pentru a atrage atenţia asupra posibilităţii ca judeţele Covasna, Harghita şi Mureş să ajungă "sub administraţie maghiară".

Preşedintele filialei Cluj a Noii Drepte, Daniel Bran, a declarat că acţiunea de astăzi are un dublu scop - de a-l comemora pe Avram Iancu şi de a protesta faţă de regionalizarea României propusă de UDMR, informează Mediafax.

"Ne-am adunat pentru a-l comemora pe eroul nostru naţional Avram Iancu, care a fost o dovadă de demnitate pentru poporul român. De asemenea, ne-am întâlnit şi pentru a trage un semnal de alarmă asupra regionalizării României propuse de UDMR, în urma căreia judeţele Harghita, Covasna şi Mureş vor ajunge sub administraţie maghiară", a spus Bran.

Noua Dreaptă se opune şi dobândirii de către limba maghiară a statutului de limbă regională, aşa cum susţin reprezentanţii maghiarilor din Ţinutul Secuiesc.

Participanţii la marş scandează "România mare, în vechile hotare", "Unitate naţională" şi cântă "Noi suntem români".

Iniţial, peste 60 de persoane se adunaseră, la Monumentul Memorandiştilor din Cluj-Napoca, pentru a participa la Marşul Memorial "Avram Iancu", eveniment care este organizat de Noua Dreaptă şi care se va încheia cu un miting împotriva regionalizării României propuse de UDMR. Ulterior, numărul participanţilor a crescut. Acţiunea este autorizată şi supravegheată de jandarmi şi poliţişti.

×
Subiecte în articol: observator