x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O inventie care poate salva vieti, blocata de lipsa banilor

O inventie care poate salva vieti, blocata de lipsa banilor

24 Feb 2015   •   11:41
O inventie care poate salva vieti, blocata de lipsa banilor

Cercetatorii de la Institutul de Chimie Macromoleculara Petru Poni Iasi au reusit sa sintetizeze o substanta care ar putea revolutiona cardiologia, dar lipsesc banii pentru brevetarea acestui produs, doar 50.000 de euro, informeaza digi24.ro.
Substanta, rod a sapte ani de cercetare, actioneaza rapid in cazul infarcturilor minore, unde deteriorarea tesutului cardiac este minora, reusind refacerea acestuia si eliminand necesitatea unei interventii chirurgicale.

Hidrogelul se injecteaza in inima, incalzit la temperatura corpului si se solidifica in 44 de secunde. La doar patru saptamani de la administrare, acesta permite formarea unui tesut nou, produsul sintetic fiind resobit in totalitate.
Testele efectuate pe rozatoare, cu tesut cardiac asemanator celui uman, au fost un succes

De asemenea, hidrogelul poate avea aplicabilitate si in domeniul chirurgiei reparatorii, in cazul arsurilor, unde ar imbunatati viteze de refacere a tesuturilor afectate.

Institutul de Chimie Macromoleculara are nevoie de 50.000 de euro pentru a breveta produsul si de finantare pentru a continua continua procesul de cercetare si introducerea sa in practica medicala.



×