x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O prostituată din Târgu Mureş a adunat amenzi în valoare de 100.000 de lei

O prostituată din Târgu Mureş a adunat amenzi în valoare de 100.000 de lei

06 Apr 2010   •   00:00

O prostituată din Târgu Mureş a primit, în timp, mai multe amenzi din partea autorităţilor locale, valoarea acestora ajungând la aproape 100.000 de lei.

Şeful Serviciului Executări Silite din Primăria Târgu Mureş, Vasile Szoverfi, a declarat, azi, jurnaliştilor, că amenzile date pentru prostituţie nu se pot recupera, deşi este vorba de sume foarte mari.

"Avem 15 persoane cu peste 2.000 de amenzi, în valoare de peste un milion de lei. Dacă am face un top cu amenzile, contribuabilul, prostituata de pe primul loc, are 195 de procese-verbale, în valoare de 95.550 de lei. A doua - tot 195 de procese-verbale, dar suma e de numai 80.560 de lei, a treia - 180 de procese-verbale, cu 85.880 de lei. Ne intră două-trei procese-verbale pe zi", a spus Szofervi, precizând că aceste amenzi nu sunt însă achitate.

Potrivit lui Szofervi, Primăria a început să pună în aplicare Ordonanţa 2 referitoare la contravenţii, care permite retrimiterea proceselor-verbale la organul emitent (Poliţiei, Jandarmerie, Poliţie Comunitară), pentru ca, la cererea acestuia, instanţa să le transforme în muncă în folosul comunităţii.

"Aşteptăm să vedem soluţionarea, pentru că astfel, totuşi, s-ar obţine un rezultat. Trebuie modificată legea, e inacceptabil ca, după toată tevatura, dacă sentinţa e muncă în folosul comunităţii şi persoana nu se prezintă să se dea o altă amendă. Am vorbit şi cu colegii din ţară, nu e ceva izolat", a conchis Szoverfi.

×
Subiecte în articol: observator