x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

12 Aug 2006   •   00:00

16:39 ACCIDENT

IASI. Un barbat a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie dupa ce fost lovit pe strada de roata desprinsa de la un camion aflat in mers.
DAMBOVITA. Un biciclist a fost omorat, iar alti doi au fost raniti dupa ce soferul unui autocamion care adormise la volan i-a lovit in plin.

16:44 INTOXICATIE

MEHEDINTI. Politistii au confiscat unui localnic din Burila Mare o arma cu aer comprimat confectionata artizanal. Proprietarul, lacatus mecanic, folosea arma pentru a vana pasari si pentru a goni cainii din ograda. Barbatului i se va intocmi dosar penal ce va fi inaintat DIICOT.
VASLUI. O fetita de o luna din localitatea Fetesti a ajuns in stare grava la spital dupa ce s-a intoxicat cu nitritii din apa cu care mama i-a pregatit laptele. Mama fetitei, care in urma cu o luna a nascut gemeni, a povestit ca a folosit apa de la o fantana pentru ca nu putea alapta ambii copii in acelasi timp.


CONSTANTA. Un grup de soldati incerca ieri sa se apere de ploaie, la Constanta, la inceputul ceremoniei de sosire a brigazii multinationale Seebrig, din teatrul de operatii din Afganistan

REVENIRE - Zaher s-a intors in Romania
Cetateanul romano-sirian Zaher Iskandarani - acuzat de infractiuni economice care ar fi prejudiciat statul cu aproape doua milioane de lei noi - a revenit in tara joi, dupa ce, in urma cu o luna, parasise Romania pentru petrecerea vacantei in Elvetia.

PROCES - Dan Erceanu contesta demiterea
Fosta conducere a Bibliotecii Nationale a Romaniei a dat in judecata Ministerul Culturii si Cultelor si a cerut instantei anularea, ca nelegale, a ordinelor ministrului Adrian Iorgulescu prin care Dan Erceanu, Codruta Hillerin, Rodica Maiorescu si Marcel Enus au fost "inlaturati din functii", potrivit avocatului Bogdan Dumitru. Cei patru au fost demisi si dati pe mana procurorilor anticoruptie, pentru nereguli descoperite la un control. (Violeta Fotache)

PARCUL PLUMBUITA - Spectacole de Sf. Maria
Un ciclu de evenimente "Cantec si voie buna de Sfanta Maria" va fi organizat astazi in Parcul Plumbuita de Primaria Sectorului 2 si Niro Group. In centrul atentiei vor fi concursurile prilejuite de sarbatoarea religioasa a Sf. Maria printre care "Cea mai varstnica Marie", "Jumatatea mea" sau "Cea mai frumoasa Marie". Festivitatea se va incheia cu un concert sustinut printre altii de trupele Iris si Simplu. Va fi de asemenea si un spectacol folcloric realizat si prezentat de binecunoscutul Gheorghe Turda.

BUCURESTI - Seful Politiei Transporturi, jefuit
Sefului Politiei Transporturi Bucuresti i-au fost furate actele si banii, in timp ce se afla intr-o benzinarie din Mogosoaia, judetul Ilfov, autorii furtului fiind deja identificati de politisti, informeaza Mediafax. Hotii au profitat de faptul ca politistul a coborat din masina si a lasat geamul deschis, moment in care i-au furat borseta, in care se aflau 24.000 de lei vechi si actele ofiterului.

MARAMURES - Contrabandisti opriti cu focuri de arma
Doi contrabandisti de tigari au fost prinsi la cativa kilometri de frontiera, pe dealul Hera din judetul Maramures, dupa ce politistii de frontiera i-au descoperit cu ajutorul aparaturii de observare pe timp de noapte. In momentul in care cei doi i-au vazut pe politistii de frontiera au fugit, dar s-au oprit dupa ce acestia au tras doua focuri de avertisment. In zona in care au fost prinsi cei doi tineri, politistii au gasit o caruta, langa care erau 14 saci cu tigari, in valoare de peste 17.000 de lei noi. (Radu Crivat)

ZAMBACCIAN - Nastase reclama constructorii
Adrian Nastase a dat in judecata societatile comerciale Vertcon si Conimpuls, firmele care au construit blocul din Strada Zambaccian. Actiunea a fost deschisa de fostul premier si sotia lui, in nume personal, la Tribunalul Bucuresti, Sectia Comerciala, potrivit unor surse judiciare. Adrian Nastase cere instantei sa oblige constructorii sa remedieze mai multe defectiuni ale instalatiilor din imobil. Nastase s-a plans ca din cauza lor plafoanele sunt deteriorate, garajul este plin de apa, iar minipiscina nu mai poate fi folosita.

SEBES - Ucis de un prieten de vanatoare
Un barbat de 48 de ani a fost impuscat mortal la o partida de vanatoare de un prieten. Constantin Raureanu se afla joi seara intr-o padure aflata pe raza comunei Spring, impreuna cu alti patru prieteni. La un moment dat, barbatul si-a parasit locul prestabilit si a fost lovit in zona pieptului de glontul plecat din arma unui coleg. Victima a fost dusa la Sebes, insa a murit in drum spre spital. (L.D.)
×
Subiecte în articol: observator