x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

13 Iul 2006   •   00:00

16:47 - SRI


APLICATIE. Brigada Antiterorista a SRI Alba a demarat un exercitiu pirotehnic organizat in premiera la un baraj pe Valea Sebesului.

ANCHETA. Procurorii DIICOT au audiat un fost ofiter SRI si doi fosti politisti, cercetati pentru falsificarea de ordine de plata.

16:52 - TIMISOARA


EXPERTIZA. Suspectul de terorism Florin Ioan Lesch a parasit arestul IPJ Timis, urmand sa fie internat pentru o saptamana la Spitalul Penitenciarului Jilava. Medicii psihiatri vor decide daca acesta avea discernamant in momentul in care voia sa detoneze un dispozitiv exploziv in centrul Timisoarei.

INEDIT. Un tren personal care circula intre Deva si Timisoara a fost oprit la Savarsin si a plecat de acolo cu intarziere de o ora, pentru ca unul dintre pasageri, o adolescenta de 16 ani, a nascut. Cei care au ajutat-o pe tanara mamica au fost conductorul trenului si o asistenta medicala. (Andrei Ando)


ALARMA FALSA. Sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie din Bucuresti a fost evacuat ieri in jurul pranzului, in urma unei alarme cu bomba. In urma verificarii salilor de judecata, a arhivelor si a birourilor angajatilor instantei supreme, pirotehnistii au stabilit ca alerta a fost falsa. Comisarul Stelian Manea din cadrul Serviciului Pirotehnic a afirmat ca alarma a fost data la 112 de pe un numar din Sibiu.

BISTRITA - Se termina proviziile la Tarlisua Sinistratii din localitatea bistriteana Tarlisua ar putea ramane fara provizii in doua zile. Responsabilul Primariei pentru distribuirea ajutoarelor, Maria Florea, a declarat ieri ca singurele provizii care se mai gasesc in depozite sunt sare, sapun si cateva conserve, in conditiile in care zilnic vin dupa apa si alimente circa 200 de persoane. Oamenii primesc o ratie de doi litri de apa pe zi, desi fantanile nu mai au apa potabila. (L. F.)

CURTEA DE APEL - Omar a lipsit iar de la instanta Curtea de Apel Bucuresti nu a putut sa-l audieze nici ieri pe sirianul Omar Hayssam in dosarul rapirii celor trei jurnalisti romani in Irak. Acesta a lipsit din nou de la termenul de judecata, pentru ca, potrivit aparatorilor sai, este internat la un sanatoriu din Valenii de Munte. Judecatorul a acordat un nou termen peste o saptamana si a pus in vedere aparatorilor lui Omar sa faca pana atunci dovada internarii clientului lor. (M. Pasa)

BRITANICII PROMIT - Fara vize, inainte de aderare Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Robin Barnett, a declarat ieri ca regimul vizelor pentru romani va fi ridicat inainte de momentul aderarii tarii noastre la UE. Barnett a adaugat ca institutia pe care o conduce va introduce din septembrie un sistem online de eliberare a vizelor, prin care sa se elimine cozile la care trebuie sa stea cei care doresc sa calatoreasca in Anglia.

SUBIECTE - Ion si Moromete au ajuns la contestatii Liceenii care au sustinut bacalaureatul in sesiunea din vara au stabilit un nou record - cel al contestatiilor la acest exa-men national. Din cele 35.171 de contestatii inregistrate luni seara, 16.574 sunt la limba si literatura romana, lucru de asteptat, tinand cont de controversa iscata in jurul subiectului "este Ilie Moromete intelectual?". Sunt si licee la care promovabilitatea a fost de 100%, respectiv 127 din cele 1.392 din toata tara. (Eugenia Mihalcea)

ANTICORUPTIE - Inca un primar valcean anchetat Dupa scandalul de la municipalitatea resedintei de judet, inca un primar valcean a intrat sub lupa anchetatorilor anticoruptie. Edilul comunei Francesti, Daniel Nicolaescu, a fost retinut pentru 24 de ore de politisti si prezentat Tribunalului Valcea sub acuzatia de luare de mita. PSD-istul este acuzat ca a primit 8.000 de dolari de la conducerea unei firme cu promisiunea ca ii va facilita castigarea unei licitatii pentru reconstructia unui pod distrus de inundatii. (Alexandra Chivu)

DECIZIE - Eliberarea lui Cozma, doar la anul Miron Cozma si-a pierdut ieri ultima sansa de a obtine eliberarea conditionata mai devreme de inceputul anului 2007. Tribunalul Bucuresti a respins ca nefondat recursul declarat de fostului lider al minerilor impotriva hotararii prin care orice discutare a unei astfel de solicitari a fost amanata cu sase luni. Cozma mai are de executat aproximativ 11 luni din condamnarile primite pana acum pentru mineriadele din 1991 si 1999. (M. Pasa)

PING-PONG - Cazul Becali - MApN, de la DNA la PG Dosarul privind schimbul de terenuri intre omul de afaceri Gigi Becali si Ministerul Apararii Nationale a ajuns din nou la Parchetul General (PG), dupa o scurta adastare la DNA. Impotriva solutiei de infirmare a scoaterii de sub urmarire penala, dispusa de generalul Dan Voinea inainte ca dosarul sa fie trimis procurorilor anticoruptie, a fost depusa o plangere la Parchetul instantei supreme. Daca aceasta va fi admisa, ancheta va lua sfarsit, daca nu, cazul va lua din nou drumul anticoruptiei. (Violeta Fotache)

ARAD - Norul de fum acopera tot orasul Mai multe cartiere aradene erau acoperite ieri-dimineata de un fum dens, aerul greu respirabil fortand zeci de familii sa-si paraseasca locuintele. Focul, izbucnit luni la groapa de gunoi a orasului, nu a putut fi stins complet, iar pompierii se luptau si ieri cu flacarile. Norul de fum dens a afectat pana si zona centrala a orasului si este vizibil de la peste 20 de kilometri distanta. Un pompier care intervenea pentru stingerea acestui incendiu de o amploare fara precedent, potrivit localnicilor, a ajuns la spital. (Andrei Ando)
×
Subiecte în articol: observator