x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

20 Mar 2006   •   00:00

20 martie 2006

Din nou cutremur in Vrancea


Un seism de patru grade pe scara Richter s-a produs ieri la pranz in zona Vrancea. Intensitatea in zona centrala a fost de trei grade Mercalli. Cutremurul s-a produs la o adancime de 150 de kilometri si nu a facut pagube.

Control - Evaziune la firmele lui Iskandarani


Inspectorii fiscali care au verificat sase firme controlate de sirianul Zaher Iskandarani au constatat ca intre acestea exista relatii de interdependenta care se circumscriu infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani, potrivit Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). La inceputul lunii martie, procurorii de la Parchetul instantei supreme au decis sa puna sechestru pe fabricile din judetul Timis controlate de Iskandarani.

Sarbatoare - Nunta la Jurnalul


Primavara a adus vesti bune in redactia Jurnalului National, unde sambata a fost zi de sarbatoare. Colega noastra, Ana Ilie, "activista" a sectiei de Afaceri Externe, a hotarat sa-si uneasca destinul cu un alt membru din presa scrisa: Mihai Somfelean, ziarist al cotidianului "Gandul". Colectivul ziarului le ureaza: "Casa de piatra! Multa sanatate! Si nu in ultimul rand, copii multi, frumosi si sanatosi!".

Gripa aviara - Carantina totala la Dudesti


Autoritatile au inceput ieri sacrificarea pasarilor domestice din localitatea braileana Dudesti, dupa ce testele au reconfirmat aparitia virusului H5N1. Dudestiul a mai fost in carantina partiala in urma cu cateva saptamani. Daca atunci au fost sacrificate doar pasarile din gospodariile contaminate, dupa reaparitia bolii s-a hotarat impunerea carantinei generale si eutanasierea tuturor zburatoarelor de aici. (Florina Zainescu)

Trafic perturbat - Sectorul 2 intra in santier


Aproape un sfert din strazile secundare ale Sectorului 2 vor fi inchise pentru efectuarea unor lucrari de modernizare, primarul Neculai Ontanu identificand solutii de continuare a traficului. Pentru fiecare strada inchisa exista alte patru rute ocolitoare. Se va lucra in continuu pentru refacerea a 220 de strazi si la constructia a cinci pasaje rutiere. Valoarea investitiilor este de aproape 72 de milioane de lei noi pentru strazi si 110 milioane de lei pentru pasaje. (Monica C. Andrei)

Straja - Turisti blocati in telescaun


Un grup de turisti care urca cu telescaunul in statiunea Straja, pentru a lua parte la Sarbatorile Zapezii, a ramas blocat ieri dupa-amiaza suspendat la peste 1.000 de metri altitudine. Incidentul s-a produs din cauza unei defectiuni la un transformator de curent care alimenteaza si telescaunul din Straja. Oamenii au fost in cele din urma coborati pe coarda de mai multe echipe de jandarmi si salvamontisti. "Cand i-am dat jos, erau inghetati ", a spus salvatorul montan Calin Rosmenteniuc.

Brasov - Tanar disparut, mort in padure


Un adolescent din Brasov, disparut de la scoala la 1 martie, a fost gasit mort in padure, pe Tampa. Surse din cadrul anchetei sustin ca trupul era mutilat, iar tanarul mai avea doar pantalonii pe el. Desi in varianta oficiala a Politiei principala pista e aceea a unei sinucideri, parintii lui Ionut Lung cred ca este vorba de o crima. Ei mai spun ca anchetatorii nu s-au implicat indeajuns in acest caz. O alta varianta sustinuta de politisti este ca baiatul a fost mancat de animale. (Ramona Tintea)

Alerta - Dunarea, peste cota de inundatii


Autoritatile din judetele traversate de Dunare au intrat in alerta dupa ce nivelul fluviului a crescut peste cota de inundatii. In judetul Teleorman, in unele zone s-au folosit saci de pamant pentru a intari digurile de protectie. Pericol de inundatii exista ieri si in judetul Suceava, unde nivelul raului Bistrita a crescut semnificativ din cauza topirii zapezilor. (Nicu Amuraritei)

Credibilizarea PSD - Iliescu vrea si el "pasi inapoi"


Senatorul Ion Iliescu a declarat ieri, fara a da nume, ca mai multi lideri ai PSD ar trebui sa faca un pas inapoi pentru recredibilizarea partidului. Intrebat daca e si cazul lui Marian Vanghelie, Iliescu a raspuns: "Vanghelie are si calitati, are si slabiciunile lui, si face eforturi sa se adapteze". El a sustinut si necesitatea aparitiei purtatorilor de mesaj ai PSD, "cei care nu au vulnerabilitati, care nu sunt santajabili", luandu-l in calcul si pe Mircea Geoana "chiar daca are si el slabiciunile lui".

Marea Neagra - Braconaj cu rechini si calcani


Politistii de Frontiera constanteni au prins sambata noaptea in largul statiunii Mamaia un pescador care avea la bord 1,2 tone de calcan si 180 de kilograme de rechini. Vasul Mustafa Harem si cei 13 membri ai echipajului au fost retinuti in Constanta. (E. Sava)


Croaziera de lux ajunsa la Constanta


Primii turisti americani sositi in acest an pe litoralul romanesc au ajuns ieri la Constanta la bordul navei elvetiene de lux "River Adagio", care face in fiecare an croaziere intre portul romanesc si Budapesta. Cei 160 de americani vor merge la Bucuresti si vor lua avionul spre Budapesta. O croaziera pe "River Adagio" costa intre 4.600 si 6.000 de dolari. (Emilia Sava)
×
Subiecte în articol: observator