x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

18 Oct 2006   •   00:00

13:18 - INCENDIU

BOTOSANI. Un puternic incendiu izbucnit in Zona Industriala a municipiului a afectat un depozit al fiului presedintelui CJ, Liviu Contac. (R.C.)
ALBA. Autoritatile locale au anuntat ca vor incepe amenajarea unei partii de schi moderne la Arieseni.

13:23 - SENAT

"INVESTITIE". Biroul Permanent al Senatului a aprobat achizitionarea a 18.000 de felicitari, 1.500 de agende si 1.500 de calendare, care vor fi repartizate conducerii forului, dar si senatorilor, potrivit protocolului pentru sarbatorile de iarna. Suma alocata este de 550 milioane de lei vechi. (A. Nine)
CONSTANTA. Un puscarias de la Penitenciarul Poarta Alba a protestat batandu-si cuie in cap si dandu-si foc, nemultumit ca primise zece zile la camera de izolare. Cu toate acestea, medicii de la Spitalul de Urgenta Constanta spun ca detinutul a declarat ca a fost victima agresiunii colegilor sai. (E. Sava)

CONSTANTA - Scandal din cauza taxelor locale
Dezbaterea publica organizata ieri de Primaria Constanta privind taxele si impozitele locale pe anul viitor a degenerat intr-o altercatie intre doi oficiali ai judetului. Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu si seful Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura, Mihai Daraban, s-au luat la cearta si s-au imbrancit pe holurile Prefecturii, pentru ca reprezentantilor mediului de afaceri nu li s-a dat cuvantul. (Emilia Sava)

PARTENERIAT - Flori cu TVA si bon fiscal
Comertul cu flori in Capitala se va modifica radical conform unui protocol de colaborare incheiat intre municipalitate si Asociatia Florarilor. Tarabele traditionale vor fi inlocuite de chioscuri moderne, dotate cu aer conditionat. Florile vor fi vandute legal, cu TVA, si vor fi insotite de un bon fiscal.

SRI - Mai avem 4,5% din fosta Securitate
Presedintele tarii, Traian Basescu, a sustinut ieri ca in Serviciul Roman de Informatii mai activeaza ofiteri ai fostei Securitati, acestia reprezentand 4,5% din totalul cadrelor institutiei. Basescu a precizat insa ca intre acestia nu se regaseste nici un ofiter de Securitate de la Directia I de Supraveghere politica, si nici de la Directia a VI-a de Anchete penale, iar ofiterii din structurile SRI care provin din fosta Securitate erau majoritatea tineri in 1990 si aveau grade mici, precum locotenent sau locotenent major.

REAL MADRID - Ramos, investitor in Romania
Un grup de firme din Spania la care este asociat presedintele Clubului de Fotbal Real Madrid, Ramon Calderon Ramos, vrea sa investeasca 100 de milioane de euro in Romania, in ferme de porci, o fabrica de nutreturi si un abator. Spaniolii vor sa faca un parteneriat cu 300-500 de fermieri autohtoni care sa creasca porci in microferme si pe care sa-i vanda mai apoi abatorului. Ramos, insotit de mai multi investitori spanioli, s-a intalnit ieri cu Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii, pentru a-i prezenta proiectul.

BUZAU - Militari raniti intr-un accident rutier
Trei militari de la Unitatea de Transmisiuni din Buzau si un cetatean german au fost raniti intr-un accident de circulatie produs in localitatea Oreavu. Din primele informatii, accidentul de pe DN 2E E 85a avut loc din cauza vitezei si a imprudentei unui sofer, cetatean german, care se deplasa dinspre Buzau spre Ramnicul Sarat. Barbatul a vrut sa evite o caruta care a iesit de pe un drum laturalnic, a intrat cu masina pe contrasens si a lovit un autoturism Daewoo Cielo, in care erau militari ramniceni care se duceau la serviciu.

TRIBUNAL - Cazul FNI se judeca din nou
Rejudecarea dosarului privind prabusirea Fondul National de Investitii (FNI) a inceput ieri la Tribunalul Bucuresti cu o amanare, din cauza lipsei de aparare a unor parti. Cu toate acestea, instanta a anuntat ca intentioneaza sa judece cauza cu prioritate, motiv pentru care va fixa termene de judecata saptamanale. Sala de sedinta si holurile instantei au fost pline de zeci de pagubiti care au protestat impotriva duratei prea mari a procesului si a faptului ca nu toate persoanele vinovate au fost deferite justitiei. (M.P.)

CLUJ - Ultimul cvadruplet a murit
Ultimul supravietuitor dintre cvadrupletii nascuti la Cluj a murit la implinirea a doua saptamani de viata. Cauza decesului a fost imaturitatea si probabil hemoragia cerebrala, potrivit sefului sectiei de Neonatologie din cadrul Clinicii de Ginecologie I, conf. dr. Gabriela Zaharie. Ioana Kallo a avut la nastere 580 de grame, fiind cel mai mic dintre fratiorii adusi pe lume la numai 24 de saptamani. Medicii spun ca mama este sanatoasa si mai poate purta o sarcina.

DOLJ - Primele case ANL, inaugurate la Rast
Ministrul-delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely, a inaugurat ieri, la Rast, primele 20 de case finalizate de Agentia Nationala pentru Locuinte. Casele sunt destinate sinistratilor din urma inundatiilor din aceasta vara. "Oamenii se pot muta in ele in maximum doua sau trei zile. Dupa cum se prezinta situatia din teren, pana la sfarsitul lunii noiembrie vor fi gata toate cele 300 de case realizate de ANL", a spus ministrul. (Mihai Gavrila)

PROTEST - Ordinul lui "Nico", in contencios
Federatia Sindicatelor Medico-Sanitare si Farmaceutice "Hipocrat" cere anularea Ordinului 1044/2006 semnat de ministrul Nicolaescu, prin care opt specialitati medicale sunt desfiintate printre care si oncologia, a anuntat presedintele organizatiei, Aurelian Condurache. Prin acest ordin, incepand cu sesiunea din noiembrie a concursului de rezidentiat, accesul la formare in specialitatile asimilate se sisteaza. Medicii specialisti din aceste domenii sustin ca vor ataca actul normativ in contencios administrativ. (Magda Marincovici)

SARBATOARE - Pelerinajul continua la Galati
Mii de galateni au indurat frigul din timpul noptii de luni spre marti pentru a se inchina la racla cu moastele Sfantului Nectarie, vindecatorul de cancer, adus la Galati dupa ce a fost expus la Iasi alaturi de moastele Sfintei Parascheva. Racla a fost adusa de o delegatie de inalti prelati. Galatenii sarbatoresc in aceste zile 10 ani de cand au fost aduse in Catedrala Ortodoxa din oras moastele Sfantului Andrei. Ieri a avut loc si slujba de resfintire a Catedralei, cu prilejul implinirii a 100 de ani de cand a fost pusa piatra de temelie a locasului de cult. (Daniel Mihalascu)


REAL. Gala "Marci romanesti de succes" a ajuns la Madrid. In cadrul evenimentului organizat luni seara de Saptamana Financiara, liderul PC, Dan Voiculescu, s-a intretinut cu presedintele lui Real Madrid, Ramon Calderon. Imaginea a fost preluata de jurnalistii spanioli si a aparut ieri pe prima pagina din site-ul oficial al celui mai puternic club de fotbal din lume, Real Madrid.
×
Subiecte în articol: observator