x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Panoul "Ţinutul Secuiesc" din Covasna nu a fost demontat, deşi există o hotărâre judecătorească

Panoul "Ţinutul Secuiesc" din Covasna nu a fost demontat, deşi există o hotărâre judecătorească

30 Aug 2010   •   00:00
Panoul "Ţinutul Secuiesc" din Covasna nu a fost demontat, deşi există o hotărâre judecătorească

Panoul cu inscripţia "Ţinutul Secuiesc" de la Aita Mare, judeţul Covasna, nu a fost demontat până în prezent, deşi există o hotărâre judecătorească în acest sens, iar prefectul Gyorgy Ervin afirmă că va trage la răspundere CL şi Consiliul Judeţean dacă nu intră în legalitate în acest caz.

Prefectul de Covasna, Gyorgy Ervin, a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, de ce panoul cu inscripţia "Ţinutul Secuiesc" de la Aita Mare nu a fost demontat încă, scrie Mediafax.

"O hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă trebuie întotdeuna respectată", a declarat prefectul.

Potrivit sursei citate, panoul trebuie demontat de autorităţile locale şi Consiliul Judeţean, în acord cu somaţia Prefecturii privind intrarea în legalitate în acest caz.

"Demontarea nu intră în atribuţiile Prefecturii", a subliniat Gyorgy Ervin.

El a adăugat că Prefectura va trage la răspundere Consiliul Local Aita Mare şi Consiliul Judeţean în cazul în care nu pun în executare hotărârea judecătorească.

Gyorgy Ervin a menţionat că Prefectura Covasna nu dispune de fonduri pentru a apela la un executor judecătoresc, adăugând că nu consideră că intră în competenţa instituţiei să plătească un executor judecătoresc în acest caz.

În 29 mai 2008, Consiliul Judeţean Covasna a amplasat, la Aita Mare, un panou publicitar cu inscripţia "Szekelyfold-Ţinutul Secuiesc-Szeklerland".

În toamna anului trecut, Tribunalul Covasna a hotărât, în urma unei acţiuni depuse de Prefectură, anularea autorizaţiei de construcţie pentru panoul respectiv. Prefectura ceruse anularea autorizaţiei după ce Inspectoratul de Stat în Construcţii a stabilit că aceasta nu întruneşte condiţiile de legalitate.

În primăvara acestui an, Curtea de Apel Braşov a pronunţat o sentinţă definitivă şi irevocabilă împotriva recursului formulat de Consiliul Judeţean Covasna, în acest dosar. Astfel, Consiliul Judeţean Covasna este nevoit să îndepărteze panoul de la Aita Mare.

×
Subiecte în articol: observator