x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Păpuşi pentru Funeriu

Păpuşi pentru Funeriu

de Gabriela Mladin    |    09 Sep 2010   •   00:00

Sătenii dintr-o comună din Gorj au demarat o acţiune care să vină în sprijinul ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu. La iniţiativa primarului din localitatea Schela, Aristide Şerbănescu, au început să strângă păpuşi fără mâini şi picioare, pe care vor să le doneze ministerului. În acest fel, susţin ei, opresc dezmăţul pe bani publici.

Ministerul Educaţiei a anunţat că va cheltui peste nouă milioane de lei pentru a cumpăra păpuşi cu dizabilităţi sau de diferite rase. Acestea urmează să fie distribuite în grădiniţele din România.

Angajaţii şi primarul din comuna Schela, cei care au anunţat că demisiona la 1 octombrie, ca urmare a salariilor mici din administraţie, s-au gândit să ajute, totuşi, Guvernul înainte de a renunţa la statutul de funcţionar public. S-au pus să strângă păpuşile de prin  poduri şi să le doneze ministrului Daniel Funeriu.

"Uitaţi câte păpuşi handicapte am stâns. Ele seamănă mult cu personajele din  Guvern. Avem una blondă, una brunet, asta nu are o mână, asta un picior. Aşa arată oamenii cu dizabilităţi. Problema este că nu am pentru ele certificat cu gradul de handicap pentru că trebuie să le fac anchetă social şi asta costă. Or, eu vreau să fac economie la Guvern. Îmi iau astfel angajamentul că o să strâng păpuşi pentru toate grădiniţele din Gorj. Dacă nu reuşesc, voi apela la colegii mei de la alte primării, numai să nu se mai arunce banii pe fereastră. Ceea ce face ministrul nu este educaţie. Păi vezi acele păpuşi şi te sperii. Educaţia aceasta se face în familie, îi explicit copilului că aşa l-a lăsat Dumnezeu, nu să-l sperii să nu se mai joace niciodată cu păpuşile", susţine Aristide Şerbănescu, primarul din Schela. Funcţionarii primăriei şi-au făcut şi ei timp să caute prin debarale şi să adune păpuşile.


AM NEVOIE DE CAUCIUCURI LA MICROBUZE, NU DE PĂPUŞI

Această acţiune este, de fapt, un protest adus Ministerului Educaţiei care, în vreme de criză, aruncă 9 milioane de lei pe astfel de păpuşi. Edilul din Schela spune că dacă, totuşi, Funeriu doreşte să dea bani pe păpuşi, îl roagă să-I trimită lui pentru cauciucurile de pe microbuzul şcolar: "L-aş rug ape domnul ministrul Funeriu să-mi trimită, totuşi 2.000 de euro pe aceste păpuşi, dacă doreşte să plătească, pentru că am nevoie să "încalţ" microbuzul şcolar. Am nevoie urgent de cauciucuri şi lanţuri la microbus. Vine iarna, iar eu au o pantă de 12 grade, dacă nu ai cauciucuri bune te răstorni cu copiii. Asta trebuie să ştie ministrul. Eu stau în fiecare iarnă cu buldozerul pe drum ca să preîntâmpin  catastrophe, iar lui îi arde de păpuşi", a mai spus primarul din Schela.

×
Subiecte în articol: observator