x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Penalul de la APIA vrea să scape PD-L de scandalul privind frauda electorală

Penalul de la APIA vrea să scape PD-L de scandalul privind frauda electorală

26 Mar 2010   •   00:00

Directorul coordonator al APIA Sălaj, Alexandru Mureşan, trimis în judecată pentru fraudă electorală, şi-a dat demisia din toate funcţiile deţinute în PD-L, dar a rămas la conducerea Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Sălaj.

Mureşan este acuzat de procurori că ar fi votat de patru ori la alegerile europarlamentare din 2009, cazul fiind semnalat deja de Jurnalul Naţional. Deşi are dosar penal, Mureşan conduce liniştit APIA Sălaj, dar s-a gândit să protejeze partidul de scandaluri mediatice, dându-şi demisia din funcţia de secretar general al filialei Sălaj a PD-L. Preşedintele PD-L Sălaj, deputatul Lucian Bode, a declarat azi că Alexandru Mureşan a rămas simplu membru al PD-L şi că s-a retras din funcţiile politice pentru că "aşa i-a dictat conştiinţa".

"Directorul APIA Sălaj, Alexandru Mureşan, şi-a dat azi demisia din toate funcţiile politice, dar a rămas director al instituţiei publice sălăjene. Îi respect această decizie şi regret că s-a ajuns în acest punct", a declarat Lucian Bode, citat de Mediafax.

Alexandru Mureşan va putea reveni în funcţiile politice pe care le-a deţinut de îndată ce justiţia se va pronunţa asupra acestui caz. Alexandru Mureşan a fost secretarul PD-L Zalău şi coordonator de activităţi în cadrul PD-L Jibou, iar din toamna anului 2009 ocupă funcţia de director coordonator al APIA Sălaj.

×
Subiecte în articol: observator