x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Politia a dat rateuri - Parintii Larisei Chelaru ii scriu presedintelui

Politia a dat rateuri - Parintii Larisei Chelaru ii scriu presedintelui

08 Dec 2005   •   00:00
Politia a dat rateuri  - Parintii Larisei Chelaru ii scriu presedintelui

Dupa 52 de zile de la disparitia Larisei Chelaru (foto) de 8 ani din Lunca Cetatuii, politistii din Iasi nu au inca nici o veste. Disperati, cu o ultima speranta in suflet, parintii Larisei ii scriu presedintelui Traian Basescu, cerandu-i ajutorul.

"Domnule Presedinte

Subsemnatul Chelaru Constantin, domiciliat in Iasi, va rog sa luati la cunostinta urmatoarele:

La data de 18 octombrie 2005, am venit de la serviciu la ora 19:30 si am constatat cu stupoare ca fetita mea, Larisa, in varsta de 8 ani, lipseste de acasa inca din jurul orei 12:00, cand a fost vazuta ultima oara de sotia mea. Am anuntat Politia municipiului Iasi ca fetita a disparut din casa dezbracata si fara papuci. Mi-a cerut adresa si m-a expediat prin telefon la Politia comunei Ciurea. Am dat telefon la Politia Ciurea si, in jurul orei 20:30, acestia au sosit acasa. Am mers impreuna cu doi politisti pe la blocurile vecine si pe la invatatoare acasa, dupa care am plecat, iar politistii mi-au lasat in sarcina sa o mai caut, ceea ce am si facut. Au revenit a doua zi si au inceput cautarile de la subsol. Am vazut ca nu vin specialisti de la judet. Am incercat sa chem un post de televiziune. Rand pe rand, posturile de televiziune au motivat ca nu pot veni, deoarece le este necesara confirmarea Politiei. La 19 octombrie, in jurul orei 11:00, a sosit o televiziune, dupa care au sosit si alte posturi de televiziune, informand despre disparitia Larisei. La 20 octombrie, au aparut primii politisti de la judet, in jurul orei 11:00, si au luat amprente de la usa de la dormitor, de pe caietele si cartile fetitei, de pe degetele mele si ale sotiei si ale baiatului.

Vineri, 21 octombrie, au mai venit politisti, au mai cercetat imprejurimile, au luat amprente de la al doilea dormitor.

Reflectand la cele petrecute, nu pot sa-mi explic de ce nu au luat amprente si de la usa de la intrare. Usile de la dormitoare le tineam tot timpul deschise pentru a incalzi si holul. Zilele au trecut, ei au venit, au plecat, s-au perindat masini de politie, dar pana la ora actuala nu s-a ajuns la nici o concluzie. Fetita parca a intrat in pamant sau s-a evaporat si nu se mai intoarce acasa. Trebuie sa mai mentionez ca, abia la cateva zile dupa disparitia Larisei, a fost data in consemn la frontiera, chiar seful Politiei Iasi vorbind de un hot, in conditiile in care in Vama Sculeni sau Albita se putea trece intr-o ora.

Au trecut de atunci sase saptamani. Organele in drept ma paseaza de la o zi la alta, cand merg la dumnealor si ii intreb daca se mai intrevede ceva in cazul disparitiei fetitei mele, Larisa, si, pe deasupra, sunt chestionat eu sau sotia mea daca am mai aflat ceva despre fetita, ceea ce ne determina sa punem in cumpana activitatea acestor organe. In spiritul Constitutiei Romaniei, la capitolul "Drepturile cetateanului", statutul garanteaza libertatea si integritatea persoanei, iar legea penala pazeste si protejeaza persoana.

Va rog sa-mi dati un raspuns cum se aplica aceste prevederi in cazul de fata. Nu este admisibil ca dupa atat timp sa nu se clarifice ceva in acest caz. Astept un raspuns de la dumneavoastra, pentru a nu recurge la alte forme de protest pe care le voi face si pe care le voi publica".

Semnat, Chelaru Constantin
×
Subiecte în articol: observator