x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţiştii intră în grevă pe 20 septembrie

Poliţiştii intră în grevă pe 20 septembrie

15 Sep 2010   •   00:00
Poliţiştii intră în grevă pe 20 septembrie

Şi poliţiştii sunt pregătiţi să iasă în stradă. Ei au anunţat că vor bloca activitatea în sistem începând de luni, 20 septembrie. Nemulţumiţi de tăierile salariale, oamenii legii nu vor mai dirija traficul în intersecţii şi vor interveni doar la apelurile de urgenţă. În plus, oamenii legii nu vor mai face audieri în dosarele penale.



Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor sunt hotărâţi ca, începând cu 20 septembrie, să declanşeze cea mai puternică mişcare de până acum. Ei au anunţat şi prima măsură. Este vorba despre reducereea activităţii prefesionale proporţional cu cât sunt plătiţi de stat, a declarat Marin Gruia, reprezentant Cartel Alfa, citat de Antena3.

Astfel, poliţiştii vor bloca principalele activităţi ale sistemului. Ei vor interveni doar la apelurile de urgenţă, iar cei de la Rutieră nu vor mai dirija traficul.

În plus, oamenii legii nu vor mai face audieri în dosarele penale şi nu vor mai asigura paza pe traseele coloanelor oficiale. Poliţiştii susţin că micşorarea salariilor înseamnă practic, punerea în pericol a siguranţei publice.

×
Subiecte în articol: observator