x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Precizări de la Tribunalul Bucureşti

Precizări de la Tribunalul Bucureşti

18 Oct 2011   •   21:00

Biroul de presa din cadrul Tribunalului Bucuresti a facut cateva precizari in legatura cu articolul 'Ambitiile unei jude­ca­toare pun in pericol vietile oamenilor', publicat in editia de luni, 17.10.2011. 'Sunt nesus­tinute afirmatiile legate de conduita doamnei judecator Iulia Ursan, judecator la Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti. Doamna Iulia Ursan nu figureaza ca parte in dosarul nr. 61600131201 al Tribunalului Bucuresti – Sectia a IX-a, actiunea fiind promovata de alte persoane fizice. De asemenea, contrar celor afirmate in articol, doamna judecator Mona Lisa Neagoe de la Tribunalul Bucuresti nu a luat nici un fel de masuri si nu a participat la judecata acestei cauze.

Dosarul la care se face referire in articol a fost solutionat de doamna judecator Roxana Budulan, conform planificarilor de agenda aprobate de colegiul de conducere al Tribunalului Bucuresti pentru anul 2011. Ca atare, afirmatiile facute in articolul publicat in Jurnalul National nu au nici un suport real, aspect care ar fi reiesit cu usurinta daca ar fi existat o minima verificare a datelor fumizate cotidianului de justitiabilul nemultumit, prin Biroul de Informare si Relatii Publice al Tribunalului Bucuresti.

Maniera superficiala de redactare a articolului, in absenta oricarei verificari a datelor publicate pe site-ul Tribunalului Bucuresti si fara a purta semnatura unui ziarist redactor, nu este de natura a sluji unei corecte informari a cetatenilor si aduce atingere dreptului la informare in termenii in care el este consacrat in jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului. Tribunalul Bucuresti subliniaza inca o data ca la nivelul acestei instante exista o permanenta preocupare a tuturor magistratilor pentru respectarea normelor deontologiei profesionale si pentru exer­citarea atributiilor in limitele conferite de Constitutia Roma­niei', precizeaza Laura Andrei, judecator, purtator de cuvant al Tribunalului Bucuresti.

×
Subiecte în articol: observator