x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procesul lui Radu Mazăre, amânat din cauza codului galben de ninsori

Procesul lui Radu Mazăre, amânat din cauza codului galben de ninsori

10 Mar 2010   •   00:00
Procesul lui Radu Mazăre, amânat din cauza codului galben de ninsori

Curtea de Apel Bucureşti a amânat procesul în care primarul Constanţei, Radu Mazăre, este judecat, alături de 36 de persoane, pentru atribuirea nelegală a unor terenuri. Motivul? Atât Mazăre, cât şi alte persoane judecate în acest dosar au susţinut că nu au putut veni în Bucureşti din cauza vremii nefavorabile.



Radu Mazăre şi alte persoane judecate în acest dosar au transmis Curţii de Apel Bucureşti cereri de amânare a procesului, susţinând că a fost emisă o avertizare meteo cod galben şi că din această cauză nu au putut veni în Bucureşti.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au afirmat că avertizarea cod galben era valabilă până marţi, la ora 21.00 şi că avocaţii din Constanţa ar fi trebuit să-şi asigure substituirea. Instanţa a pus în vedere ca în 17 martie să se prezinte toţi cei vizaţi în acest proces, iar avocaţii, în cazul în care nu se vor putea prezenta, să-şi asigure substituirea, sub sancţiunea amenzii, informează Mediafax.

Primarul Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor terenuri.

Prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa, potrivit DNA.


×
Subiecte în articol: observator