x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Profeţiile lui Nostradamus despre România. Vezi ce a prezis acesta

Profeţiile lui Nostradamus despre România. Vezi ce a prezis acesta

06 Oct 2012   •   18:34
Profeţiile lui Nostradamus despre România. Vezi ce a prezis acesta

Căderea comunismului, destrămarea URSS şi revoluţia din 1989 se numără printre profeţiile lui Nostradamus despre România. Le-am înţeles abia după ce s-au petrecut, dar mai sunt şi alte catrene tainice care vorbesc despre viitorul nostru.

CINE A FOST NOSTRADAMUS?

Invocat adesea, criticat, blamat sau adulat, Michel de Nostredame rămâne totuşi un personaj necunoscut pentru cei mai mulţi dintre cititori. S-a născut pe 14 decembrie 1503, în sudul Franţei, într-o familie bogată de evrei. A studiat matematica şi medicina, iar pe parcursul studiilor a luat decizia să se convertească la catolicism, aşa cum o făcuseră alte rude ale sale. Ulterior, a fost atras de astrologie şi ştiinţele oculte şi a început să publice câte un almanah de preziceri în fiecare an, începând cu 1550. "Profeţiile" sale sau "Centuriile" sunt cuprinse într-o sută de catrene scrise în franceză, cu numeroşi termeni arhaici, metafore, anagrame şi calambururi. Profeţiile sale acoperă o perioadă care ajunge până în anul 3797.
Cele mai multe din profeţiile lui Nostradamus stau sub semnul unui cod pe care nimeni nu l-a descifrat încă. Încercări au fost mii, dar puţini traducători se pot lăuda că au înţeles catrenele tainice. Nostradamus a făcut anumite profeţii care s-au adeverit, dar abia după ce s-au petrecut, au fost înţelese în adevăratul lor sens.

Citeste articolul intreg pe libertatea.ro

×