x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Puiu Popoviciu nu are voie să părăsească România

Puiu Popoviciu nu are voie să părăsească România

09 Iun 2009   •   00:00

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis astăzi recursul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) la decizia Curţii de Apel Bucureşti care ridicase interdicţia de a părăsi ţara pentru omul de afaceri Puiu Popoviciu. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au decis, pe 1 iunie, că omul de afaceri Puiu Popoviciu, acuzat de fapte de corupţie, poate părăsi teritoriul ţării. Hotărârea a fost atacată cu recurs de procurorii DNA.



Omul de afaceri Puiu Popoviciu a depus plângere împotriva ordonanţei prin care Direcţia Naţională Anticorupţie i-a prelungit cu 30 de zile interdicţia de a părăsi ţara. Aceasta, arată Agerpres, a fost judecată, pe 26 mai, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, care au rămas în pronunţare.

Magistraţii ÎCCJ au respins, pe 1 aprilie, recursul formulat de procurorii DNA împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti ca Gabriel Popoviciu şi Petru Pitcovici să fie cercetaţi în libertate. Petru Pitcovici este acuzat de favorizarea infractorului, iar Popoviciu, de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave.

Pe data de 24 martie, procurorii anticorupţie au luat măsura reţinerii, pe termen de 24 de ore, împotriva lui: Ioan Niculae Alecu, fost rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată; Gabriel Aurel Popoviciu, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave; Ilie Cornel Şerban, director DGIPI, pentru favorizarea infractorului şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine de foloase; Petru Pitcovici, şeful Diviziei Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, pentru favorizarea infractorului.

×
Subiecte în articol: observator