x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rapirea din Irak - Ovidiu Ohanesian se simte "ocolit"

Rapirea din Irak - Ovidiu Ohanesian se simte "ocolit"

de Miruna Pasa Petru    |    Violeta Fotache    |    22 Noi 2005   •   00:00
Rapirea din Irak - Ovidiu Ohanesian se simte "ocolit"

Reporterul Ovidiu Ohanesian, unul dintre cei trei jurnalisti tinuti ostatici in Irak timp de 55 de zile, s-a constituit ieri parte civila in dosarul in care Omar Hayssam este judecat pentru rapire.

Fostul ostatic s-a aratat ieri suparat de maniera in care s-a procedat fata de el: "Au incercat sa ma ocoleasca, pentru ca le e frica de ceea ce am de spus in instanta. Le e frica de mine de moarte, pentru ca eu vreau sa aflu cine a fost creierul acestei afaceri. N-am fost citat la termenul din 31 octombrie. Parchetul trebuia sa ma considere, din oficiu, parte vatamata si nu doar martor. Ce, eu n-am fost rapit, n-am stat cu pistolul la tampla ca si ceilalti doi? Diferenta este ca eu am cerut cu voce tare adevarul, iar ei au tacut".

REACTIE. Ohanesian ne-a explicat, apoi: "Omar si Munaf sunt doar participanti, niste unelte, dar in spatele lor se afla altii. Si nu sunt doar cei patru pesedisti pentru care se fac cercetari intr-un dosar separat. Sunt si din alte partide. De ce Parchetul nu vrea sa ajunga si la cei din esalonul intai?".

Ohanesian, ultimul dintre cei trei rapiti care se constituie parte civila, ne-a spus ca daca va cere bani, acestia vor fi folositi "pentru aflarea adevarului". Marie-Jeanne a lipsit ieri, iar avocatii lui Omar au cerut instantei sa decida asupra transferului acestuia din penitenciarul craiovean la Rahova. Procesul s-a amanat pentru doua saptamani, din cauza ca la dosar nu a ajuns raspunsul Ambasadei SUA la Bucuresti, privind locul de detinere a lui Munaf, pentru care organele judiciare romanesti au cerut extradarea.

×
Subiecte în articol: observator