x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Record la Garda de Coasta: Comisarul sef Dumitru Radu a reusit sa dea 600 de atentionari subalternilor

Record la Garda de Coasta: Comisarul sef Dumitru Radu a reusit sa dea 600 de atentionari subalternilor

de Doru Iordache    |    15 Ian 2012   •   12:28

De cateva luni la comanda Garzii de Coasta asigura interimatul comisarul sef Dumitru Radu. Structura pe care acesta o conduce a inglobat Inspectoratele Judeiene ale Politiei de Frontiera Tulcea si Constanta.

In fapt, comisarul sef Radu are pe mina toata frontiera maritima si fluviala si conduce o institutie cu un important rol in sistemul de securitate nationala. De cind a preluat comanda, comisarul sef Dumitru Radu s-a evidentiat ca si "coada de topor' a minitrului Traian Igas. Garda de Coasta a fost restructurata. Multi dintre politistii de frontiera au fost detasati la sectii de politie din Inspectoratul Judetean de Politie Constanta iar popota a fost desfiintata.

Dumitru Radu a avut o ascensiune fulminanta. In anul 2005 era inspector principal, iar in anul 2011 a ajuns comisar sef. Ajuns comandant, acesta a profitat de pozitia sa si in decembrie 2011 si-a avansat la exceptional sotia, si ea angajata Garzii de Coasta. Ca sa se impuna a instituit un regim discretionar la Garda de Coasta. Pe perioada cat a fost la comanda a dat nici mai mult nici mai putin de 600 de atentionari subalternilor

Cu mici exceptii, printre care care si sotia sa, mai toti politistii au fost sanctionati. Dumitru Radu a mers mai departe si a anulat calificativele unor cadre fara niciun suport legal. In prezent el s-a inscris la concursul pentru postul pe care il ocupa temporar. Politistii de frontiera din subordinea comisarului sef Radu au instiintat superiorii prin intermediul unui raport dar nu s-au luat masuri. Printre altele ei semnaleaza si unele nereguli cu privire la bunurile Scolii Politiei de Frontiera ce fusesera achizitionate din banii cursantilor. Dupa ce scoala a fost desfiintata acestea au luat alte destinatii private, fara legatura cu Garda de Coasta.

×
Subiecte în articol: constanta comisar sef dumitru radu