x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în 2009: O Primărie are în buget doar 62 de bani

România în 2009: O Primărie are în buget doar 62 de bani

10 Sep 2009   •   00:00
România în 2009: O Primărie are în buget doar 62 de bani

Primarul comunei bistriţene Leşu, Nicolae Lupşan, a declarat, astăzi, într-o şedinţă organizată la Prefectura Bistriţa-Năsăud, că în contul administraţiei locale mai sunt 62 de bani, iar dacă nu va fi făcută o rectificare bugetară îi va îndemna pe săteni în iasă în stradă.



Primarul din Leşu a declarat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, organizată la Prefectură, că este "disperat" din cauza lipsei banilor şi, ca urmare, a decis să recurgă la gesturi extreme ca să atragă atenţia asupra situaţiei în care a ajuns administraţia locală.

"Eu pot demonstra cu acte că am 62 de bani în contul administraţiei locale. Pot arăta şi cum am cheltuit banii şi pe ce. Am avut un buget extrem de mic. Am avut probleme cu vremea, ploile ne-au distrus drumurile, a trebuit să le reparăm. Am avut de plătit cotă parte pentru amenajarea depozitului ecologic de gunoi, avem proiecte la care a trebuit să asigurăm cofinanţarea. Pur şi simplu am rămas cu 62 de bani în contul execuţiei bugetare. Sunt disperat. Dacă nu se va găsi o soluţie, eu scot oamenii în stradă şi vin cu ei la Bistriţa, nu am altă soluţie", a declarat Nicolae Lupşan, citat de Mediafax.

Primarul comunei Leşu a făcut aceste declaraţii după ce prefectul Cristian Florian i-a mustrat pe primari, în şedinţa menţionată, că nu contribuie cu bani pentru finalizarea unor lucrări începute la şcoli, în unele situaţii elevii neputând începe cursurile în condiţii bune.

Nicolae Lupşan (PSD) a declarat că i s-a repartizat un buget total de 50.000 de lei în cote defalcate din impozitul pe venit, iar pentru că administraţia locală nu mai are bani, cei 23 de angajaţi ai Primăriei Leşu nu şi-au mai luat salariile de două luni.

"Nu am avut cu ce să îi plătesc. Am 23 de angajaţi fiindcă lucrez în regie proprie. Am un muncitor care lucrează pe buldozer şi cu care repar drumurile când vin ploile. Dacă aş angaja firme, ar trebui să fac licitaţie şi să aştept cu lunile până se alege câştigătorul", a declarat Lupşan.

Prefectul judeţului, Cristian Florian, a declarat că va face demersuri pentru ca primarii să primească bani.

×
Subiecte în articol: observator