x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

22 Feb 2006   •   00:00
Romania in 5 minute

Microbuz rasturnat la Posta Calnau

Un microbuz in care se aflau 13 persoane s-a rasturnat ieri-dimineata pe Soseaua E 85, la intrarea in localitatea buzoiana Posta Calnau. Doar cinci dintre pasageri au ajuns la spital, restul fiind raniti usor. Microbuzul s-a rasturnat de cateva ori si s-a oprit intr-o curte, dupa ce soferul a incercat sa depaseasca o masina stationata pe aceeasi banda.

Explozie la Otelul Rosu

O puternica explozie s-a produs ieri-seara in localitatea Otelul Rosu din judetul Caras Severin, informeaza site-ul Antena 3. Doi oameni au ajuns in stare grava la spital, dupa ce un convector, a sarit in aer. In urma cu doua zile un incident similar s-a produs pe aceeasi strada.

Premiera - Logan Break, la Geneva

Varianta Break a modelului Logan va fi prezentata saptamana viitoare in premiera mondiala la salonul auto de la Geneva, ne-au declarat surse din cadrul Uzinelor Dacia Pitesti. Masina va fi lansata oficial la Salonul auto de la Paris, din aceasta toamna, data pana la care va incepe si productia de serie a automobilului. Automobile Dacia participa la Salonul auto de la Geneva, intre 2-14 martie, cu toate modelele gamei Logan. (Dragos

Autostrada - Bechtel prezinta alt grafic de lucrari

Compania Bechtel va prezenta autoritatilor un nou grafic de lucrari la Autostrada Brasov-Bors care sa permita finalizarea proiectului cel tarziu in 2012, potrivit unor surse guvernamentale. Autoritatile nu exclud riscul ca graficul lucrarilor sa depaseasca termenul initial. Bugetul pe 2006 va fi de 300 milioane de euro.

RAFO - 122 milioane de dolari despagubire

Balkan Petroleum (BKP) a transmis Bursei de Valori ca a decis, in Adunarea Generala a actionarilor, inlocuirea administratorului RAFO, firma V&V Trading. BKP va solicita acestuia, in instanta, suma de 122 milioane de dolari pentru prejudiciile aduse. Potrivit reprezentantului V&V Trading, adunarea actionarilor mentionata nu a avut loc, deoarece Balkan Petroleum nu avea dreptul legal de a o convoca.

Cu droguri in Tribunal

Un barbat, care era parte intr-un proces pentru detinere de substante interzise, a venit la Tribunalul Iasi avand la el un plic cu opium. El a fost depistat de jandarmi, care l-au legitimat pentru ca facea galagie si era murdar de sange. (Mirela Cimpoi)

Brasov - Un soldat s-a sinucis din iubire

Un soldat de 21 de ani, inrolat la o unitate din localitatea brasoveana Rasnov, s-a impuscat in cap luni noapte. Tanarul s-a sinucis in timp ce facea rondul de noapte, chiar in fata unui coleg. Procurorii militari au ajuns la concluzia ca el a recurs la acest gest pentru ca nu mai putea sa traiasca fara iubita lui. Anchetatorii au gasit patru scrisori pe care baiatul urma sa i le trimita prietenei lui. (Ramona Tintea)

Calan - Greva foamei, incetata temporar

Cele opt persoane de la Calan care se aflau in greva foamei au renuntat ieri la protest. Trei dintre ei s-au internat in spital, din cauza problemelor de sanatate. Oamenii au spus ca asteapta ca in zona sa demareze mai multe proiecte prin care aici vor aparea noi locuri de munca. In caz contrar, disponibilizatii de la AMIDIP ameninta ca vor relua protestele. (Monalise Hihn)

Bihor - Prefectura verifica 28 de primarii

O comisie a Prefecturii Bihor a demarat ieri controale in mai multe primarii din judet, pentru a verifica modul de aplicare a legilor fondului funciar, achizitiile publice, dar si alte aspecte legate de activitatea primariilor. Comisia formata din noua specialisti va verifica in aceasta saptamana 28 de primarii.

Dolj - Accident produs de un politist baut

Un politist de la Directia de Combatere a Crimei Organizate Oltenia, care conducea in stare de ebrietate masina personala, a pierdut controlul volanului chiar in fata casei unde locuieste seful sau, comisarul-sef Gheorghe Bica. Zgomotul accidentului l-a scos din casa pe comisar, care a sunat la Politia Rutiera dupa ce si-a vazut subordonatul baut si a solicitat destituirea sa. (Mihai Gavrila)

Galati - Spitalele raman fara antirabic

Conducerea Directiei de Sanatate Publica Galati sustine ca nu mai are bani decat pentru cinci doze de vaccin antirabic, in conditiile in care in fiecare luna aproximativ 150 de galateni sunt muscati de caini. Oamenii vor fi nevoiti ca de la 1 martie sa-si plateasca tratamentul din propriul buzunar. "Pentru o singura persoana toate vaccinarile antirabice costa 190 lei", a spus directorul DSP Sorin Ungurianu. (Erik Hoosz)

Fundatia Gojdu - Acordul a primit aviz negativ

Ordonanta privind Acordul romano-ungar de utilizare la Budapesta a Fundatiei publice Gojdu a primit ieri aviz negativ de la comisia juridica a Camerei Deputatilor. Potrivit Mediafax, au fost 11 voturi impotriva, sapte "pentru" si o abtinere. Deputatii PD, PC, PRM si PSD au votat impotriva ordonantei de adoptare a acordului, iar deputatii PNL si UDMR au votat in favoarea ei. Catalogand votul drept o "gafa politica", ministrul Bogdan Olteanu a anuntat ca va cere plenului retrimiterea acordului la Comisie. (Aniela Nine)

Inchisoare pe viata - Violator roman condamnat

Un roman a fost condamnat la inchisoare pe viata in Marea Britanie pentru un viol pe care l-a comis acum cinci ani asupra unei lesbiene de origine spaniola. Dupa agresiune, Dominic Mailat a fugit din Marea Britanie, unde oricum se afla in mod ilegal, dar a fost depistat de politia germana pentru ca mergea cu trenul fara bilet. Barbatul fusese condamnat si in Romania de doua ori, tot pentru viol. (Maria Toader)

Aderare la UE - Grupul Salszburg sprijina Romania

Reprezentantii statelor membre ale Uniunii Euro-pene, care fac parte din grupul Salszburg, au subliniat in cadrul Consiliului JAI de la Bruxelles, care a avut loc ieri, dorinta de a sprijini eforturile de aderare ale Romaniei si Bulgariei la UE. In forumul Salszburg fac parte reprezentanti ai Austriei, Sloveniei, Slovaciei, Poloniei, Ungariei, Cehiei, Romaniei si Bulgariei. (Radu Crivat)

Targu-Jiu / Cretan, eliberat pentru trei luni

Fostul presedinte al Ligii "Miron Cozma", Constantin Cretan, condamnat la cinci ani de inchisoare si incarcerat in toamna anului trecut, va fi eliberat temporar din Penitenciarul Targu-Jiu din motive medicale. Cretan a solicitat intreruperea executarii pedepsei, invocand cinci boli cardiovasculare si o afectiune grava la ficat. Condamnat pentru implicarea in mineriada de la Costesti, Cretan va fi liber timp de trei luni.
×
Subiecte în articol: observator