x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

14 Feb 2006   •   00:00

14 februarie 2006

Inca un mall in Bucuresti


"Circul foamei" de la intersectia dintre Calea Rahovei si Strada Progresului din Bucuresti va deveni un nou mall. Cladirea abandonata dupa Revolutie va fi amenajata de o companie irlandeza. Proiectul "Liberty Mall" se va intinde pe 30.000 de metri patrati.

Ancheta - Unul din agresorii lui Deda, prins


Unul din cei doi talhari care l-au atacat in propria locuinta pe compozitorul Edmond Deda a fost prins si arestat la sfarsitul saptamanii trecute. Politistii au stabilit ca ilfoveanul Marian D. mai talharise in acelasi mod doua batrane din Bucuresti. Compozitorul si sotia sa au fost loviti si amenintati de doua persoane care au pretins ca sunt de la Electrica SA pentru a intra in casa.

"In capot" - Udrea, in PD


Fostul consilier de stat Elena Udrea s-a inscris in PD, la organizatia Sectorului 1 a acestui partid, dupa cum a anuntat liderul democrat Emil Boc. "Elena Udrea este binevenita in Partidul Democrat. Doamna Udrea nu detine nici o functie publica in acest moment, pentru a putea discuta de vreo incidenta procedurala a protocolului Aliantei PNL-PD", a precizat Boc. Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a refuzat sa comenteze inscrierea Elenei Udrea in PD si a spus ca nu este preocupat de declaratiile "doamnelor in capot", facute la cafeaua de dimineata pe la diferite televiziuni. (Monica Iordache)

Precipitatii - Capitala, din nou "carunta"


Zapada cazuta aseara in Capitala nu a luat prin surprindere autoritatile locale. Arterele principale au fost "maturate" de 95 de utilaje de deszapezire, fiind aruncate pe carosabil cateva tone de clorura de calciu. Chiar daca la nivelul Primariei Capitalei n-a fost constituit un Comandament special, viceprimarul Razvan Murgeanu a tinut in permanenta legatura cu edilii din cele sase sectoare ale Bucurestiului, fiind pregatite toate utilajele in cazul unor precipitatii abundente. (Monica C. Andrei)

Testare - Concurs pentru 19 posturi de hingher


Viteza, diplomatie si gingasie in prinderea cainilor. Acestea sunt cerintele de angajare pentru cele 19 posturi de prinzator de caini puse la dispozitie de Administratia pentru Supravegherea Animalelor (ASA). Prima proba, interviul, s-a consumat ieri, urmand ca azi, in comuna Chiajna, sa se desfasoare alergatul. Dupa ce au raspuns la intrebari de genul "Iubiti animalele?" sau "Ce fel de bautura preferati?", candidatii isi vor testa si calitatile fizice. (Monica C. Andrei)

DNA - Demisie din magistratura


Procurorul Anticoruptie Alexandru Macovei a cerut CSM sa-i aprobe iesirea din magistratura. "Plec intr-un domeniu care sa nu aiba vreo legatura cu sistemul judiciar", ne-a declarat Macovei. Printre cazurile pe care le-a instrumentat se numara cel al directorului Directiei de drumuri si poduri Craiova, Petre Ciobotea, condamnat la zece ani de inchisoare, si cel al Georgetei Marineata, consilier la Ministerul Integrarii, condamnata la cinci ani dupa gratii, pentru trafic de influenta. (Miruna Pasa)

Suceava - Pompele funebre demoralizeaza


Trei firme de pompe funebre sucevene nu au primit autorizatia pentru a-si deschide sedii in apropierea morgii Spitalului Judetean pentru ca ar demoraliza pacientii. Directorul general al spitalului, Cristian Irimie, a spus ca serviciile de pompe funebre nu dau bine psihic pentru bolnavi, care vin la spital pentru a pleca vindecati. (Nicu Amuraritei)

Calan - Hunedoara - Cinci grevisti au ajuns la spital


Cinci dintre cei sapte grevisti ai foamei de la Calan au ajuns la spital in Hunedoara, ieri-dimineata, dupa ce li s-a facut rau. Potrivit liderului sindical Cristian Anghel, cei cinci aveau ameteli si dureri de cap, dar au spus ca vor continua protestul si in spital. Greva foamei la Calan a inceput in urma cu o saptamana, muncitorii acuzand ca nu si-au primit salariile restante in urma disponibilizarii. (Monalise Hihn)

Brasov - Banci prejudiciate cu documente false


Doua banci din Brasov au fost prejudiciate cu 2,5 miliarde de lei vechi de un grup de brasoveni bine organizat. Politia cerceteaza nu mai putin de 29 de persoane, opt dintre acestea fiind arestate, pentru inselaciune, fals, uz de fals si deschidere de cont pe identitate falsa. Suspectii au falsificat carti de identitate, adeverinte de salariu si carti de munca, cu ajutorul carora au primit credite pentru nevoi personale. (Ramona Tintea)

Arhivele Nationale - Expozitia "Fascism si Comunism"


Institutul Roman de Istorie Recenta, Federatia Arhivistilor din Romania si Arhivele Nationale ale Romaniei organizeaza maine, la pranz, la sediul central al Arhivelor Nationale, vernisajul Expozitiei "Fascism si Comunism - Ideologie si propaganda in Romania, 1938-1989". Evenimentul se desfasoara in cadrul proiectului "History after the fall: the indeterminacy of the 20 th century", finantat de Comisia Europeana. (Costin Anghel, Mihai Stirbu)

Valcea - Tanara injunghiata de mama ei


O adolescenta de 16 ani din municipiul Ramnicu-Valcea a ajuns la spital in stare foarte grava, dupa ce a fost injunghiata in spate cu un cutit chiar de catre mama ei. Potrivit politistilor, incidentul s-a petrecut duminica, in urma unui conflict izbucnit intre cele doua. Fata a fost internata initial la Valcea, dar, pentru ca, era in stare foarte grava a fost transferata la Craiova.

Confirmare - Gripa aviara, la Topraisar


Laboratorul National de Referinta al Autoritatii Sanitar-Veterinare a confirmat existenta virusului H5 al gripei aviare la pasarile moarte in localitatea constanteana Topraisar. Probele au fost trimise si la Londra, iar in functie de rezultat se va decide daca cele 30.000 de pasari vor fi sacrificate. Si in satul Credinta din comuna Chirnogeni au fost gasite cateva zeci de pasari moarte, testele rapide urmand sa verifice daca este sau nu vorba de gripa aviara. (Emilia Sava)

Ancheta - Unul din agresorii lui Deda, prins


Unul dintre cei doi talhari care l-au atacat in propria locuinta pe compozitorul Edmond Deda a fost prins si arestat la sfarsitul saptamanii trecute. Politistii au stabilit ca ilfoveanul Marian D. mai talharise in acelasi mod doua batrane din Bucuresti. Compozitorul si sotia sa au fost loviti si amenintati de doua persoane care au pretins ca sunt de la Electrica SA pentru a intra in casa.

Inscriere - Mircea Basescu, in Clubul Rotary


Fratele presedintelui, Mircea Basescu, s-a inscris la sfarsitul saptamanii trecute in Clubul Rotary, filiala constanteana. Informatia a fost dezvaluita ieri de parlamentarul Andrian Mihei. Clubul Rotary este un club elitist format din oameni bogati. In imaginea publica, clubul este autorul unor actiuni caritabile, insa de-a lungul timpului de numele sau a fost legat si zvonul ca ar fi o organizatie masonica. Reprezentantii acestuia au negat, recunoscand insa ca printre membrii clubului sunt si masoni. (Oana Stancu)

Oradea - Evazionisti lasati in libertate


Gheorghe Mudura si Pap Sandor, acuzati de evaziune fiscala, rambursari ilegale de TVA, spalare de bani si luare de mita, vor fi judecati in stare de libertate, a decis ieri Tribunalul Bihor, care a respins propunerea DNA Oradea privind arestarea preventiva. Prejudiciul adus bugetului de stat se ridica la circa 100 miliarde de lei vechi.

Cazul Omu - Apel la Parlamentul European


Omul de afaceri Octavian Ionescu, promotorul proiectului turistic "Omu" de pe Valea Cerbului din Busteni, a anuntat ieri ca a trimis o scrisoare deschisa presedintelui Parlamentului European. El sustine ca l-a informat pe Josep Borrell Fontelles despre presupusa deturnare de fonduri europene din proiect. In ultimii ani, Octavian Ionescu a fost implicat in mai multe procese cu autoritatile locale din Busteni si cu cele de la nivelul judetului Prahova.


Protocol pentru Catedrala Neamului


Episcopul Vincentiu Ploiesteanul, vicar patriarhal, si secretarul general adjunct al Camerei Deputatilor, Mihai Unghianu, au semnat ieri la Palatul Parlamentului protocolul prin care Patriarhia preia terenul unde va fi ridicata Catedrala Mantuirii Neamului.
×
Subiecte în articol: observator