x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

23 Ian 2006   •   00:00

23 ianuarie 2006

Angajari la Politia de Frontiera


Peste 1.100 de politisti de frontiera vor fi incadrati in luna februarie, prin recrutare din sursa externa, pentru a completa deficitul de personal la viitoarea frontiera externa a UE. Concursul va fi sustinut dupa promovarea probelor eliminatorii: testarea psihologica, medicala si a aptitudinilor fizice.

Comemorare - Toni Alexe, un an de la disparitie


Fostul baschetbalist Toni Alexe, decedat in urma cu un an intr-un accident rutier, a fost comemorat, sambata, in orasul sau natal, Constanta, de zeci de prieteni, colegi si membri ai familiei. Reprezentantii primariei i-au inmanat mamei fostului capitan al echipei nationale titlul de cetatean de onoare post-mortem. Vaduva lui Toni Alexe, Lia, care a emigrat impreuna cu fiica sa in SUA, in vara anului 2005, a organizat sambata o slujba de pomenire si la biserica ortodoxa din Los Angeles.

Descoperire - Piese de arma la o fosta ambasada


Trei componente de aruncator de grenade au fost descoperite sambata seara in fostul sediu al Ambasadei Irakului la Bucuresti. Piesele au fost gasite de un muncitor si apoi ridicate de specialistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Toxice din cadrul Politiei Capitalei. Componentele, care au seriile polizate pentru a nu fi identificate, nu pot forma o arma completa.

Contractul EADS - Toma Zaharia a fost la DNA


Fostul secretar de stat in Ministerul de Interne Toma Zaharia (foto) a fost audiat la sfarsitul saptamanii trecute la DNA cu privire la incheierea contractului de securizare a frontierelor intre MAI si compania EADS. Chestorul a luat cunostinta oficial despre cercetarile premergatoare urmaririi penale facute de procurorii anticoruptie. Numele lui Zaharia apare in plangerea penala depusa de actuala conducere a MAI, care reclama ca a fost incalcat principiul utilizarii eficiente a fondurilor publice, iar participantii la negociere au incalcat prerogativele legale conferite de functiile detinute.

Galati - Regia de Apa are datorii la Electrica


Galatenii ar putea ramane fara apa dupa ce conducerea Electrica Galati a amenintat ca va deconecta punctele de lucru ale societatii edilitare Apa-Canal. Directorul Electrica Galati, Iulian Arama, sustine ca regia Apa-Canal are datorii de peste 43 de miliarde de lei vechi la furnizorul de energie electrica. (Erik Hoosz)

Cerere - Mai multe masini noi pentru romani


Romanii au cumparat anul trecut cu circa 50% mai multe masini noi. Cererea pentru autoturismele autohtone a crescut cu 30,5%, iar la modelele de import cresterea a fost de 75,5%. In timp ce liderul de piata, Dacia, a comercializat 93.084 de unitati, primele locuri la vanzarile de autoturisme din import au fost ocupate ca si anul trecut de Renault, cu 21.820 de unitati, si Skoda, cu 14.806 unitati. (Elena Stan)

Timisoara - Sanse pentru ranitii de la Anina


Starea de sanatate a celor doi mineri, victime ale exploziei de la Anina, care au fost operati la o clinica de specialitate din Timisoara, s-a imbunatatit. Medicii spuneau ieri ca se afla in penultima zi critica de dupa interventia chirurgicala, transmite Rompres. Din cauza arsurilor care au afectat zone intinse din suprafata corpului, chiar dupa cele zece zile decisive, Marian Minca si Relu Dracea raman expusi riscului aparitiilor unor complicatii majore.

Alba - Militar impuscat la vanatoare


Un colonel de la Corpul IV Armata din Cluj-Napoca a murit sambata, la pranz, dupa ce a fost impuscat accidental la o partida de vanatoare de mistreti, organizata intr-o padure din judetul Alba. Militarul Simion Giurgiu a murit la cateva minute dupa ce a fost nime- rit de glont. Autorul accidentului, Andronic Suciu, este cercetat in stare de libertate pentru ucidere din culpa. (Lucian Dobrater)

Dolj - Accident produs de un ofiter baut


Seful Biroului pentru Straini Dolj, subcomisarul Danut Voicu, este cercetat penal dupa ce vineri noapte a produs un accident de circulatie cand se afla sub influenta bauturilor alcoolice. El a pierdut controlul volanului masinii personale si a izbit un alt autoturism parcat pe o strada din centrul Craiovei. Voicu a fost depistat cu o o alcoolemie de 0,93 in aerul expirat. (Mihai Gavrila)

Valcea - Atac armat la o casa de schimb


Doi mascati inarmati au incercat vineri seara sa jefuiasca o casa de schimb valutar situata langa sediul unei banci din Ramnicu-Valcea. Desi a fost amenintat cu pistolul si cu cutitele, administratorul casei de schimb a ripostat cu spray-ul paralizant si a activat alarma. Hotii s-au speriat si au fugit, scapand de oamenii legii. Tentativa de jaf a fost surprinsa de camerele de supraveghere. (A Chivu, O. Herta)


Husky inhamati la sanii


Peste 50 de caini din rasele Malamut si Husky, inhamati la sanii, au participat sambata, in orasul minier Balan, la prima etapa a Campionatului National de de atelaje. Toate cele 16 echipaje au fost declarate castigatoare, iar cainii - premiati cu saci cu mancare.
×
Subiecte în articol: observator