x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

25 Oct 2005   •   00:00
Romania in 5 minute

Maracineni, inspectie finala

Traian Basescu s-a aflat ieri pentru a 15-a oara pe santierul podului de la Maracineni, care urmeaza sa fie deschis la 31 octombrie. El a spus ca nu se mai impune inca o vizita prezidentiala si ca lucrarile decurg in ritmul dorit. Basescu a mai declarat ca in justitie exista carente si ca cea mai mare problema este ca sunt persoane condamnate pentru furtul unei gaini, in timp ce multimiliardarii care au devalizat banci nu au patit nimic.

Surzii nu au translator

Peste 300 de persoane cu handicap auditiv nu pot comunica cu autoritatile pentru ca in judetul Hunedoara nu exista nici o persoana care sa fie specializata ca translator de limbaj. Legea obliga insa fiecare institutie publica sa angajeze un astfel de interpret. (Monalise Hihn)

Armata - Stanisoara cere doi la suta din PIB

Presedintele Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor, Mihai Stanisoara (PD), a declarat pentru Jurnalul National ca stabilirea bugetului MApN la 1,85% din PIB reprezinta un procent "considerat suficient" pentru indeplinirea obligatiilor asumate de Romania fata de NATO. "Cu toate acestea, alocarea a 2% din PIB ar reprezenta un prag psihologic pentru factorii de decizie din MApN, dar si pentru promovarea unei imagini credibile a Romaniei. Nu trebuie sa repetam greseala pe care au facut-o aliati din NATO, care au acuzat constrangeri bugetare pentru diminuarea bugetelor Apararii dupa integrare", a declarat Stanisoara. (R.T.)

Aniversare - Tariceanu, izolat la Ziua ONU


Palatul Cotroceni a gazduit aseara receptia prilejuita de aniversarea Zilei ONU si de implinirea a 50 de ani de cand Romania a fost primita in acest organism. Au fost invitati lideri ai partidelor politice, ministri, fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu etc. La receptie a putut fi observata cu ochiul liber raceala dintre Basescu si Tariceanu. Premierul nu a fost inclus cu discurs in program si, mai mult, a fost lasat cu ochii in soare de presedinte in fata tuturor invitatilor. (Oana Stancu)

Afumati - Directorul RAFO, ranit in accident

Directorul general al RAFO Onesti, Paul Ivascu, a fost implicat ieri intr-un grav accident de circulatie in urma caruia au murit doua persoane. Incidentul a avut loc pe DN2, in Afumati, la iesirea din Bucuresti. Masina lui Ivascu, un Audi A8, a fost lovita de o Dacie care venea din sensul opus si care a intrat pe contrasens. Directorul RAFO a fost ranit usor, dar soferul si pasagerul din Dacie au murit pe loc. (Mirela Romanet, Radu Crivat)

Privatizare - Tractorul merge la indieni

Oferta companiei indiene Mahindra&Mahindra pentru preluarea pachetului de actiuni la Tractorul Brasov a fost acceptata, a declarat ieri ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres. "Toate formalitatile vor fi finalizate pana la jumatatea lunii decembrie", a spus Seres. Maine in Jurnalul National veti putea citi un interviu in exclusivitate cu Arun Nanda, directorul executiv al Mahindra, despre planurile pe care le are societatea indiana pentru Tractorul Brasov. (Christian Silva)

DNA Constanta - Directori din Primarie retinuti

Procurorii DNA au retinut ieri dupa-amiaza doi functionari ai Administratiei Publice Constanta, sub acuzatia de coruptie. Babus Constantin, directorul Directiei Administrative din cadrul Primariei Constanta, si Tarcat Marius, director al Directiei Urbanism din Consiliul Judetean Constanta, au fost retinuti 24 de ore pentru luare de mita si complicitate la luare de mita. Ei sunt cercetati pentru ca au pretins si primit o spaga de 20.000 de USD de la un denuntator, in schimbul carora ar fi promis "sa presteze" anumite servicii. Cei doi vor fi prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunerea de arestare pentru 29 de zile. (V.F.)

Brasov - Iordanian jefuit in fata blocului

Un iordanian care are trei case de schimb valutar in centrul Brasovului a fost atacat in scara blocului in care locuia si jefuit de 6 miliarde de lei vechi, au anuntat ieri politistii. Incidentul s-a petrecut vineri seara, cand barbatul se intorcea acasa cu prietena lui. Potrivit anchetatorilor, cei doi carau banii in doua pungi de plastic. Atacatorii aveau pistoale si nu erau mascati. Vecinii spun ca iordanianul a mai fost atacat acum un an, cand a fost jefuit si injunghiat tot in fata blocului. (Ramona Tintea)

Cazul Anghelescu - Expertiza contabila a fost contestata

Florian Anghelescu, sotul fostului consilier de stat Stana Anghelescu, a contestat ieri la Politia Capitalei expertiza financiar-contabila efectuata in dosarul in care este urmarit penal, informeaza surse judiciare. El este cercetat pentru evaziune fiscala, dupa ce politistii si comisarii Garzii Financiare au descoperit o cantitate importanta de tigari cu timbre false la societatea sa.

Sechestru - Becali asteapta

Magistratii de la Judecatoria Sectorului 3 vor lua in discutie pe 18 noiembrie cererea lui Gigi Becali de ridicare a sechestrului pus de Agentia Nationala de Administratie Fiscala pe bunurile sale. Pe de alta parte, Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) a aprobat cesiunea actiunilor detinute de Becali la Steaua. Hotararea nu vizeaza insa si sechestrul pe terenurile din Ilfov.
×
Subiecte în articol: observator