x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şantaj. Profesorii nu vor să mai treacă notele în catalog

Şantaj. Profesorii nu vor să mai treacă notele în catalog

25 Sep 2009   •   00:00

Liderul FSLI, Aurel Cornea, a declarat, astăzi, că elevii nu vor fi evaluaţi în primul semestru al acestui an, notele fiind trecute într-un caiet, nu în catalog, urmând ca din semestrul al doilea să se decidă dacă această formă de protest va fi continuată, în funcţie de forma legii salarizării.

"Vom trece la acţiuni specifice privind neevaluarea elevilor. Vom propune colegilor din Alianţă să adere la această formă a FSLI", a declarat  Aurel Cornea, citat de Mediafax.

Liderul FSLI a lansat un mesaj către elevi să stea acasă în 5 octombrie, când bugetarii au anunţat grevă generală la nivel naţional.

"Oamenii din teritoriu sunt foarte nemulţumiţi şi vor declanşarea grevei, nu numai cei din Maramureş. Situaţia actuală duce la bulversarea anului şcolar. Legea unică nu respectă principiile de bază, cum ar fi echivalenţa în sistemul bugetar şi sporurile de 30% care ar trebui să se acorde", a susţinut Cornea.

Acesta a spus că, în şedinţa Colegiului liderilor Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) de astăzi, sindicaliştii au mai decis să trimită o scrisoare deschisă factorilor politici şi guvernamentali începând cu preşedintele şi terminând cu preşedinţii partidelor politice de la guvernare şi opoziţie, privind revendicarea lor de modificare a formei legii unice de salarizare pentru bugetari. (V.A.)


×
Subiecte în articol: observator