x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Scandalul permiselor auto / Preotul Floroiu nu vrea prezenţa jurnaliştilor la proces!

Scandalul permiselor auto / Preotul Floroiu nu vrea prezenţa jurnaliştilor la proces!

22 Apr 2009   •   00:00
Scandalul permiselor auto / Preotul Floroiu nu vrea prezenţa jurnaliştilor la proces!

Preotul Laurenţiu Constantin Floroiu, trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul filierei de eliberare frauduloase a permiselor de conducere de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Argeş a solicitat instanţei Curţii de Apel din Târgu Mureş să fie audiat fără ca presa să aibă acces în sală.



Conform Agerpres, Floroiu, care este judecat în stare de arest preventiv alături de alţi 21 de inculpaţi din dosar, a considerat că participarea presei la audieri i-ar aduce atingere onoarei şi demnităţii personale, precum şi vieţii sale private.

Preotul, identificat de unul dintre inculpaţi ca fiind cunoscut ca o verigă în acest lanţ este judecat pentru aderare la un grup infracţional organizat şi dare de mită în formă continuată. Constantin Tinca, instructor auto, trimis în judecată în stare de arest preventiv, a arătat în luna martie în faţa instanţei că "Popa ăla grasu", aşa cum îl cunoştea pe Laurenţiu Constantin Floroiu, îi trimitea candidaţi pentru a li se întocmi dosare, multe din ele fictive, necesare susţinerii examenelor pentru obţinerea permisului de conducere auto la SPCRPCIV Argeş.

Dosarul aflat pe rolul Curţii de Apel Târgu Mureş are 28 de inculpaţi, din care 22 aflaţi în arest preventiv la penitenciarul din Târgu Mureş. Din rechizitoriul întocmit de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti reiese că, în perioada 2006 - iunie 2008, pe raza judeţului Argeş, cei 28 au făcut parte din grupul infracţional organizat care a acţionat pentru a facilita mai multor persoane, contra cost, obţinerea în mod fraudulos a permiselor de conducere de la SPCRPCIV Argeş.

×
Subiecte în articol: observator