x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sechelariu a vrut să câştige un proces dând şpagă

Sechelariu a vrut să câştige un proces dând şpagă

de Violeta Fotache    |    02 Mar 2010   •   00:00

Procurorii anticorupţie au cerut Judecătoriei Sectorului 1 să judece în lipsă cererea de arestare a fostului primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu, acesta fiind internat în spital, după ce luni i s-a făcut rău imediat după audierea la DNA. Instanţa a hotărât cercetarea lui Sechelariu în stare de libertate, iar DNA a atacat soluţia cu recurs.



Internat luni seară sub pază la Spitalul Judeţean Bacău, Secţia de Cardiologie, Dumitru Sechelariu, a fost externat în cursul după-amiezii,  la aproximativ o oră după ce Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a respins cererea de arestare formulată de DNA la adresa fostului primar bacăuan.

Procurorii DNA au emis luni seară ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Dumitru Sechelariu, sub acuzaţia de cumpărare de influenţă, în calitate de acţionar şi consilier tehnic la SC Transport Public SA Bacău.

Potrivit unor surse judiciare, acesta este cercetat în dosarul directorului SC Transport Public SA Bacău, Iuliean Şutu - arestat încă de la 19 februarie, pentru că în primele două luni ale acestui an a oferit unor persoane care l-au denunţat sume de bani pentru a cumpăra influenţa acestora asupra judecătorilor Curţii de Apel Bacău.
Scopul era cel al obţinerii unei sentinţe favorabile în cadrul unui proces comercial. Şutu a cumpărat influenţa unuia dintre denunţători cu suma de 77.400 de lei. Aceşti bani i-au fost daţi lui Şutu la data de 17 februarie de către Dumitru Sechelariu, în scopul cumpărării influenţei magistraţilor, informează DNA. Recursul declarat de DNA va fi judecat de Tribunalul Bucureşti. 

×
Subiecte în articol: observator