x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Silviu Ionescu: Avocatul negociază acordarea de despăgubiri pentru că nu sunt meschin

Silviu Ionescu: Avocatul negociază acordarea de despăgubiri pentru că nu sunt meschin

02 Mar 2010   •   00:00

Silviu Ionescu, fostul însărcinat cu afaceri la Singapore, a confirmat că avocatul său negociază despăgubiri cu avocaţii familiilor victimelor accidentului produs la 15 decembrie 2009, precizând că nu ca semn de vinovăţie, ci pentru a demonstra că nu este un om "meschin", cum a părut în presă.

"L-am mandatat pe avocatul meu, deşi nu a fost de acord, să negocieze cu avocatul familiei persoanei decedate şi cu cel al familiei persoanei care a fost rănită", a declarat Ionescu.

El a precizat că doreşte să acorde despăgubiri nu ca un semn de recunoaştere a vinovăţiei, ci pentru că nu este "un om meschin care acuză statul şi victimele", aşa cum a reieşit din presă. De altfel, Silviu Ionescu a spus că problema despăgubirilor este tratată separat de procesul penal care nu poate fi astfel oprit şi că este dispus să le acorde independent de proces sau de decizia finală a instanţei.

Întrebat despre cuantumul acestor despăgubiri pe care este dispus să le acorde, Ionescu nu a făcut publică nicio sumă, dar a precizat că este vorba despre una stabilită în funcţie de jurisprudenţa românească în astfel de cazuri.

Pe de altă parte, diplomatul român a declarat că îşi menţine intenţia de a nu participa la procedura judiciară din Singapore. "Pe de-o parte, nu-mi permite sănătatea. Pe de altă parte, avocaţii mei consideră că s-au făcut erori judiciare în Singapore, în sensul vicierii unor probe esenţiale care pot influenţa rezultatul final", a spus el.

Fostul diplomat român Silviu Ionescu a declarat că le va oferi compensaţii familiilor victimelor accidentului produs la 15 decembrie, dar refuză să participe la ancheta judiciară care începe miercuri, relatează The Straits Times, în ediţia electronică de marţi.

Într-un mesaj electronic adresat luni ministrului de Externe din Singapore, George Yeo, Ionescu, în vârstă de 49 de ani, a declarat că va oferi "compensaţii morale" soţiei lui Tong Kok Wai.

Tong, în vârstă de 30 de ani, a decedat la zece zile după accidentul în care a fost implicată maşina ambasadei române din Singapore. Alte două persoane au fost rănite în acest incident.

×
Subiecte în articol: observator