x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Soldaţii şi gradaţii, în soldă încă 5 ani

Soldaţii şi gradaţii, în soldă încă 5 ani

de Diana Scarlat    |    09 Feb 2010   •   00:00
Soldaţii şi gradaţii, în soldă încă 5 ani

Comisia pentru muncă din Senat a adoptat, astăzi, cu amendamente, un proiect de lege de modificare a Legii 384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor voluntari, conform căruia aceştia pot fi menţinuţi în serviciul militar activ până la vârsta de 45 de ani, faţă de 40 de ani cât e în prezent.

Comisia pentru muncă din Senat a adoptat ieri un proiect de lege de modificare a Legii 384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor voluntari, conform căruia aceştia pot fi menţinuţi în serviciul militar activ până la vârsta de 45 de ani, faţă de 40 de ani cât e în prezent.

Proiectul de lege îi are ca iniţiatori pe deputaţii Eugen Bejinariu, Florin Iordache, Valeriu Zgonea, Marian Sârbu şi George Scutaru. Numărul proceselor intentate MApN de soldaţi şi gradaţi voluntari nemulţumiţi de dispoziţiile Legii 384/2006 a sporit, fiind sesizate instanţe din Cluj, Craiova, Ploieşti, Constanţa, precum şi Curtea de Apel din Bucureşti. Primul proces împotriva MApN a fost intentat în toamna lui 2009 de zece soldaţi şi gradaţi voluntari din Cluj, care au cerut să le fie acordat salariu compensatoriu la încetarea, din motive neimputabile, a contractului, iar alţi aproximativ 60 ameninţă cu un demers similar la Bucureşti.

×
Subiecte în articol: observator