x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

12 Mai 2009   •   00:00

12 mai 2009

DEFRIŞĂRI
Municipalitatea a semnat ieri avizul de specialitate pentru defrişarea arborilor din parcul unde va fi construit Monumentul Holocaustului. Documentul a fost semnat după ce vineri au fost scoşi 300 de arbuşti de tuia, restul copacilor urmând să fie scoşi şi replantaţi în Parcul Izvor. Întocmirea avizului de mediu s-a făcut cu obligaţia ca beneficiarul lucrării să planteze 124 de arbori, 200 de tufe de trandafiri şi alte 20 de tufe de gard viu în Parcul Izvor.

INDEMNIZAŢII
Mamele care au avut sarcină multiplă ar putea primi bani pentru fiecare naştere. Pe lângă indemnizaţia standard de creştere a copilului, ar mai putea primi câte 600 lei pentru fiecare copil începând cu al doilea născut. Prevederea se regăseşte într-o propunere legislativă adoptată luni de Senat, la iniţiativa unor deputaţi PD-L, PNL şi de la minorităţi. De această prevedere vor putea beneficia şi cele aflate deja în plată la data intrării în vigoare a legii. Decizia finală va fi luată la Camera Deputaţilor. (Aniela Nine)

NICA, VERIFICAT DE ANI
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) verifică averea vicepremierului Dan Nica, ministrul Administraţiei şi Internelor. Decizia a fost luată în urma constatării unor inadvertenţe în documentele demnitarului. Preşedintele ANI, Cătălin Macovei, a confirmat ieri această investigaţie. Surse din ANI susţin că între declaraţiile de avere ale ministrului ar fi trecut la capitolul venituri din declaraţia de avere de anul trecut sume identice cu cele din anul precedent.

CĂRŢI DE IDENTITATE
Cărţile de identitate vor indica şi cetăţenia persoanei pe numele căreia a fost emis documentul. De asemenea, conform unei hotărâri aprobate de Guvern, actele nu vor mai include date privind prenumele părinţilor. Cărţile de identitate vor include în continuare date referitoare, printre altele, la codul numeric personal, locul naşterii, adresa de domiciliu.

TÂRG BIO LA CLUJ
Clujenii iubitori de produse ecologice le pot achiziţiona pentru prima dată din oraşul lor. Astfel, în perioada 18-20 mai în Piaţa Matei Corvin va avea loc un târg de produse bio. Organizatorii care sunt şi producători vor expune doar produse realizate în gospodăriile şi fermele lor, atestate ecologic şi, spun ei, "produsele nu conţin nici un fel de conservanţi, ingrediente modificate genetic şi nu sunt crescute cu hormoni sau fertilizatori chimici". (Lacrima Andreica)

POLIŢIST MITĂ

Un poliţist de la IJP Covasna a fost trimis în judecată, fiind acuzat că a primit 1.000 de lei de la un şofer. În schimbul banilor, poliţstul se obliga să nu întocmească dosar penal şoferului pe care l-a depistat conducând o maşină care avea numerele provizorii expirate. Agentul de poliţie a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

ALBA
Un executor bancar din Bucureşti a fost prins în flagrant în timp ce primea 2.000 de lei, în cadrul unui contract de creditare. Bărbatul a fost prins în urma unei acţiuni instrumentată de ofiţerii IPJ Alba, cu sprijinul ofiţerilor DGIPI, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba-Iulia. Aceştia l-au urmărit pe bărbat, în perioada septembrie 2008-mai 2009, când acesta în calitate de executor bancar a pretins şi a primit sume de bani în cadrul unui contract de creditare.

FOCURI DE ARMĂ
Trei bărbaţi care furaseră dale de la un canal de irigaţii au fost opriţi de poliţişti după ce aceştia au folosit armamentul din dotare. Cei trei din comuna tulceană Beidaud au fost observaţi în timp ce se deplasau pe drumul comunal Baia-Beidaud. În autoutilitara cu care se deplasau au fost observate mai multe dale. Poliţiştii au pornit în urmărirea autoutilitarei şi au încercat să oprească autovehiculul folosind semnale luminoase şi sonore, însă fără succes, motiv pentru care s-a executat un foc de avertisment în plan vertical.

TIMIŞOARA

Agentul de Poliţie Comunitară din Timişoara care a fost acuzat de un consilier local că l-ar fi atacat cu un spray paralizant a fost sancţionat cu reţinerea a 15% din salariu, pe trei luni. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Timişoara, Daniela Seracin, a declarat, că agentul comunitar Ciprian Lascu a fost sancţionat pentru că a folosit incorect pulverizatorul. El poate ataca decizia comisiei în termen de 30 de zile. Consilierul municipal Cristian Anton (PSD) îl acuza, la începutul lunii aprilie, pe Ciprian Lascu, că l-a atacat, din spate, cu un spray paralizant. (Mircea Opriş)

×
Subiecte în articol: observator