x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

04 Iun 2009   •   00:00

4 iunie 2009



ÎNOT SPRE ROMÂNIA
Două persoane din Republica Moldova care au trecut ilegal frontiera de est a ţării au fost prinse de o patrulă aflată în misiune. Cei doi tineri de 21, respectiv 26 de ani, veneau din Republica Moldova şi trecuseră înot râul Prut, cu scopul de a ajunge în Austria la muncă. (C. Popa)

ÎMPUŞCAT ÎN STRADĂ
Un tânăr a ajuns la spital după ce a fost împuşcat în timp ce se afla în maşină. Potrivit poliţiştilor, agresorul a tras trei gloanţe cu un pistol de calibru mare, într-o Dacia Solenza în care erau şoferul şi doi pasageri, între care şi tânărul de 22 de ani. În urma incidentului care a avut loc în comuna călărăşeană Modelu, tânărul a fost rănit la coloana vertebrală.

MATERNITATE ÎNCHISĂ
Activitatea Maternităţii Spitalului din Oneşti este suspendată pe termen nelimitat, din cauza condiţiilor precare. Direcţia de Sănătate Publică Bacău a luat această decizie după ce a găsit geamuri care nu se deschid şi linoleum rupt. Spitalul a primit şi o amendă, iar conducerea a cerut un termen de două luni pentru remedierea deficienţelor. După suspendarea activităţii, la Maternitatea din Oneşti, doar consultaţiile au fost asigurate.

TIMIŞOARA
O angajată a Primăriei Timişoara este cercetată penal pentru abuz
în serviciu de IPJ Timiş. Potrivit poliţiştilor, femeia, angajată a Direcţiei de Patrimoniu, este cercetată penal de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, deoarece nu a comunicat Direcţiei Juridice din cadrul aceleiaşi instituţii situaţia juridică a unui imobil din municipiu. Conform acuzelor, imobilul avea un proprietar de nouă ani, când funcţionara Primăriei a comunicat că se află în proprietatea municipalităţii. Apoi imobilul a fost vândut în baza Legii 112/1995 unei alte persoane.

SALVAMARI, ÎN GREVĂ
Turiştii de pe plaja din Mamaia nu vor mai fi salvaţi în caz de pericol de înec. Salvamarii din staţiune nu vor mai interveni pentru ajutorarea persoanelor aflate în pericol, deoarece nu au primit bani de la Guvern pentru desfăşurarea activităţii, a anunţat ieri Adrian Râpă, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvamarilor.

IAR TAXĂ LA MAMAIA
Turiştii vor plăti din nou, începând de astăzi, taxa de barieră la intrarea în staţiunea Mamaia. Astfel, fiecare intrare în staţiune va costa 3 lei, un abonament pentru 24 de ore va costa 4 lei, unul pentru şapte zile - 25 de lei, iar pentru întreg sezonul estival abonamentul costă 250 de lei.

STRADIVARIUS, LA HUŞI
Un bărbat a fost prins în flagrant în timp ce încerca să vândă o vioară inscripţionată "Antonius Stradivarius Cremonesis". Flagrantul a fost organizat în comun de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale
Vaslui şi cei ai IJP de Frontieră Vaslui, după ce Emil Văcăreanu a postat un anunţ pe internet prin care scotea la vânzare vioara Stradivarius, an de fabricaţie 1713 contra sumei de 15.000 de euro. (Ana Ionaşcu)

MEDICAMENTE

Guvernul a majorat cu 100 de lei plafonul veniturilor până la care pensionarii pot beneficia de me­dicamente compensate cu 90%. Mai exact, plafonul va creşte de la 600 de lei la 700 de lei începând cu data de 1 iulie, potrivit ministrului Sănătăţii, Ion Bazac. Numărul pensionarilor care vor beneficia de program va creşte cu 550.000 de persoane.

PROGRAMUL RABLA
Programul Rabla a fost extins de Guvern, prin asigurarea unui nu­măr nelimitat de autoturisme care pot fi casate de o persoană şi inclu­de­rea autoutilitarelor. Astfel, în par­tea a do­ua a programului, care va în­cepe de la 1 iunie, vor putea fi achi­ziţionate nu numai autoturisme, ci şi autoutilitarele uşoare, cu o masă ma­ximă de 3,5 tone. Iar ama­torii nu mai sunt limitaţi la un sin­gur au­to­turism: fiecare persoană poate cum­păra, prin Rabla, oricâte ma­şini noi doreşte. De la 1 septembrie, de "Rabla" ar putea beneficia şi firmele.

×
Subiecte în articol: observator