x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

11 Iul 2009   •   00:00

11 iulie 2009

BUCURENCIU, LA COLIBAŞI
Mihai Bucurenciu, condamnat în 2003 în dosarul "Portbagajul", a fost dus ieri în Penitenciarul Colibaşi. Bucurenciu a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru sechestare de persoane. Dat în urmărire internaţională, a fost prins miercuri, în autogara din Râmnicu-Vâlcea, iar în prezent este monitorizat din punct de vedere medical, după 21 de zile urmând să fie mutat într-o altă celulă cu alţi deţinuţi, într-un regim normal. La 13 octombrie 2003, instanţa supremă a hotărât condamnarea la câte zece ani de închisoare a lui Mihai Bucurenciu, Amet Metin şi Ilie Alexandru (zis Sandu Geamănu), pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

RECURSURI RESPINSE
Curtea de Apel Piteşti a respins ieri ca nefondate recursurile formulate de finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, de Cristian Libertatu şi de Liviu Făcăleaţă, la decizia Tribunalului Argeş, de menţinere a stării de arest. Magistraţii i-a obligat pe cei trei la plata a câte 100 de lei cheltuieli judiciare. Curtea de Apel Piteşti a respins şi recursurile formulate de Florin Prunea, Aurelian Bogaciu, Cristian Mincă, Gheorghiţă Pieca şi Daniela Carstina, trimişi în judecată în acelaşi dosar, menţinând interdicţia de a părăsi ţara.

INCENDIU
Circulaţia feroviară a fost blocată ieri, între Galaţi şi Mărăşeşti, după ce locomotiva unui tren de marfă a luat foc, în jurul orei 15:30, în tunelul Fileşti. Mecanicul a reuşit să scoată din tunel locomotiva, iar flăcările au fost stinse după intervenţia echipajelor de pompieri ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi. Nu s-au înregistrat victime, iar circulaţia trenurilor a fost reluată după 30 de minute.

REABILITARE
Spitalul Universitar de Urgenţă şi Spitalul Sfântul Pantelimon ar putea trece în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti. Aceste două unităţi sanitare fac parte din cele 22 de spitale din întreaga ţară la care vor începe lucrările de reabilitare a secţiilor de obstetrică-ginecologie. Valoarea totală a proiectului se ridică la circa 60 milioane de euro, iar durata de execuţie a lucrărilor de reabilitare este cuprinsă între 4 şi 24 de luni. (Mirela Dădăcuş)

POLIŢIŞTII AMENINŢĂ
Sindicatele poliţiştilor ameninţă iar cu acţiuni de protest în toată ţara, din cauza diminuării salariilor. Poliţiştii solicită Guvernului şi Ministerului Muncii păstrarea coeficienţilor de ierarhizare conveniţi de grupul de lucru şi menţinerea sporului de 25% din salariul de funcţie cuvenit agenţilor de poliţie, absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior. (D.C.)

LOCURI DE MUNCĂ
Potrivit datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în perioada 9-16 iulie sunt disponibile la nivelul întregii ţări 9.794 de locuri de muncă. Cele mai multe se înregistrează în Capitală şi în judeţele Hunedoara, Cluj, Timiş şi Argeş, cele mai puţine fiind în judeţele Ialomiţa, Mehedinţi şi Dâmboviţa. (D.C.)

ELICOPTERE MAI
Elicopterele Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) vor putea fi folosite contra cost de persoane fizice şi juridice. Fondurile bugetare alocate instituţiei sunt insuficiente pentru a asigura întreţinerea şi funcţionarea corespunzătoare a aeronavelor. Cu ajutorul banilor proveniţi din prestările de servicii ale căror taxe urmează să fie stabilite de MAI, ar putea fi plătite reparaţiile aeronavelor.

TRAFICANŢI DE PERSOANE
O reţea de traficanţi de persoane a fost depistată de poliţiştii britanici, cu ajutorul ofiţerilor din România. Membrii reţelei au fost cercetaţi de autorităţile din Irlanda şi Italia, apoi poliţiştii români au intrat în posesia unor mesaje de ajutor trimise de o bucureşteancă obligată să se prostitueze. Tânăra, în vârstă de 19 ani, plecase la muncă în Marea Britanie, dar a ajuns pe mâna proxeneţilor.

×
Subiecte în articol: observator