x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

13 Iul 2009   •   00:00

13 iulie 2009



TRATAMENT INUMAN
O femeie de origine moldoveană, stabilită în Franţa de mai mulţi ani, a rămas blocată timp de 12 ore pe aeroportul din Chişinău, întrucât unul dintre copiii săi, în vârstă de doar 7 luni, avea paşaport românesc, dar nu avea viză. Potrivit Pro TV Chişinău, abia după 15 ore de aşteptare, fără apă şi fără mâncare, femeia a primit bilete din partea companiei aviatice moldoveneşti şi a plecat în România, unde locuiesc părinţii soţului său, şi el cetăţean român.

MOARTEA PE ROŢI
Două persoane au murit şi alte patru au fost rănite grav într-un accident produs duminică dimineaţă pe DN 1, în zona comunei ilfovene Ciolpani. Potrivit Centrului Infotrafic, accidentul s-a produs în jurul orei 9:30, pe DN 1, la ieşirea din Tâncăbeşti spre Ciolpani, după ce şoferul unei maşini a intrat pe contrasens şi a lovit o altă maşină care circula regulamentar. Răniţii au fost transportaţi la Spitalele Floreasca şi "Sfântul Pantelimon" din Capitală.

PREMIUL EFA
Scurtmetrajul "Renovare", de Paul Negoescu, a câştigat premiul EFA la Festivalul Curtas Vila do Conde, cel mai important festival de scurtmetraje din Portugalia. Distincţia include şi nominalizarea la premiile Academiei de Film Europene 2009, informează producătorii peliculei. Produs de Hi Film Productions România şi Filmallee Germania, scurtmetrajul regizat de Paul Negoescu a primit premiul EFA Vila do Conde pentru cel mai bun film european din competiţie.

REVEDERE MORTALĂ
Patru tineri au murit după ce maşina în care se aflau a intrat sub un tir ce venea din sens opus, pe DN 7, în localitatea hunedoreană Mintia. Accidentul s-a produs sâmbătă noaptea. Tinerii (trei băieţi şi o fată, cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani) au murit pe loc. Potrivit martorilor, autoturismul circula cu viteză mare, iar după o curbă şoferul nu a mai putut controla maşina, care s-a rotit pe şosea şi a intrat sub tir. Cei patru erau prieteni de mici, dar nu se mai văzuseră de un an, când unul dintre ei a plecat în străinătate la muncă. Acesta se întorsese vineri seară, cu maşina implicată în accident, un BMW 318, şi au plecat împreună la un club din Deva, potrivit fratelui uneia din victime.

ARESTAT ÎN ITALIA
Un marinar român în vârstă de 20 de ani a fost arestat în sudul Italiei sub acuzaţia de molestare sexuală a unei minore, relatează pagina online a agenţiei Adnkronos. Potrivit anchetatorilor, românul, care este marinar pe un vas de croazieră, ar fi molestat sexual o minoră care se îndepărtase de părinţi. Carabinierii l-au arestat în localitatea Maratea (regiunea Basilicata, sudul Italiei) în baza unui mandat emis de Procuratua din Lagonegro. Românul se află în prezent în penitenciar şi urmează să fie judecat.

LOVIŢI DE TREN
Doi tineri au murit după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un tren, la o trecere la nivel cu calea ferată, în localitatea sibiană Veştem. Accidentul s-a petrecut sâmbătă noaptea. Cei doi tineri, de 16 şi 23 de ani, erau dansatori la un ansamblu folcloric din Sibiu, iar în noaptea aceea erau aşteptaţi pentru un spectacol la o nuntă în satul Mohu. Şoferul nu a respectat semnalele acustice şi luminoase care anunţau venirea trenului accelerat care face legătura între Budapesta şi Braşov. Izbită de accelerat, maşina a fost târâtă pe o distanţă de câteva sute de metri pe şinele de cale ferată.

×
Subiecte în articol: observator