x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

07 Aug 2009   •   00:00

INSPECTORI REŢINUŢI
Doi inspectori ai Primăriei Capitalei au fost reţinuţi de procurorii DNA, fiind acuzaţi de luare de mită şi trafic de influenţă. Miercuri seară, ei au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau 8.000 de lei şi 1.600 de euro de la un cetăţean englez
pentru ob­ţi­nerea unui aviz necesar retrocedării unui imobil din
Sectorul 1, care face parte din
patrimoniul cultural.

WEEK-END PLOIOS
Faţă de temperaturile cu care ne-am obişnuit până acum, acest week-end va fi "respirabil". Minimele ajung azi până la 9°C în Transilvania, iar maxima va fi de 30°C în Muntenia. Va ploua în majoritatea regiunilor ţării, dar cantităţile de apă vor fi scăzute. Mâine, temperaturile rămân apropiate ca valori de cele de azi, iar aria ploilor va fi în restrângere. Duminică, maximele rămân tot la 30°C, iar minimele mai cresc, ajungând la 10°C în Moldova. La mare, maximele vor fi de 27°C, iar minimele scad cu câte un grad de la o zi la alta, ajungând duminică la 16°C.

BANCOMAT SPART
Peste 100.000 lei au fost furate dintr-un bancomat BCR aflat în in­cinta unui magazin din municipiul Mediaş. Dotaţi cu ustensilele necesare de tăiat blindajele bancomatului, autorii jafului au acţionat în noaptea de mercuri spre joi, după ce au intrat în magazin pe intrarea folosită de magazineri. Furtul a fost sesizat ieri-dimineaţă de angajaţi la deschiderea magazinului, când au anunţat Poliţia, care a demarat cercetările. (Dan Tomozei)

ALPINIST MORT
Un alpinist român a murit miercuri în timp ce cobora de pe masivul Mont Blanc, în Alpii francezi. El a căzut în gol aproximativ 200 de metri, fiind găsit într-o crevasă cu adâncimea de 15 metri. Alpinistul l-a antrenat în cădere şi pe colegul cu care se afla, care a fost grav rănit. Cei doi tineri, ambii în vârstă de 33 de ani, sunt buzoieni, absolvenţi ai Colegiului "Bogdan Petriceicu Hasdeu", colegi de generaţie cu Violeta Băjenaru, singura româncă decedată în urma prăbuşirii unui avion Air France în Oceanul Atlantic.

TROTUAR SPECIAL
Trotuarele din Sfântu Gheorghe vor fi reabilitate astfel încât femeile care poartă tocuri să poată merge în voie. Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat ieri că a decis să asfalteze trotuarele cu un material special, şi nu cu "pişco­turi" (n.r. - dale), pentru ca "femeile din acest oraş, care poartă tocuri, să aibă un confort sporit şi să nu aibă disconfortul pe care, din păcate, îl au în anumite părţi ale oraşului". (C.S.)

ACCIDENT DE MUNCĂ
Un muncitor a murit ieri după-amiază, după ce a căzut de la înălţime, în timp ce lucra la faţada unei clădiri din Capitală. Accidentul a avut loc în jurul orei 15:00 la o clădire de pe Strada Virgil Madgearu. Şeful ITM Bucureşti, Constantin Bujor, a declarat că persoana respectivă era alpinist utilitar, iar accidentul a fost anunţat la ITM Bucureşti la ora 16:15 de Poliţie.

×
Subiecte în articol: observator