x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

11 Ian 2010   •   00:00

11 ianuarie 2009



VĂNĂTOARE ÎNCHEIATĂ
Vânătoarea de la Balc s-a încheiat ieri, în jurul orei 12:00, fiind împuşcaţi aproximativ 130 de mistreţi. Carnea acestora va fi dată unor cămine de copii şi de bătrâni, nu înainte de a fi controlată de trichineloză şi pestă. "Noi vom putea da rezultatele analizelor cel mai probabil marţi dimineaţă. Carnea va pleca de la Balc cu trei maşini frigorifice, care încă sunt acolo", a declarat şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, dr Mircea Gelu Budău.

CRIMĂ SĂLBATICĂ
Un tânăr de 38 de ani, din Drăgăşani, cercetat într-un dosar de furt, a fost găsit de poliţişti plutind într-un puţ. Se presupune că, după un conflict cu unul dintre complicii săi, bărbatul a fost lovit cu sălbăticie şi adus în stare de inconştienţă. Apoi, victima a fost înfăşurată în hamuri şi legată de un cal, ce a târât-o jumătate de kilometru. Pentru a fi sigur că nu dă greş, făptaşul a aruncat-o într-un canal de irigaţii din apropierea râului Olt. Suspectul în acest caz de crimă are doar 23 de ani şi a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzat de omor. (A.C.)

ARME FURATE

Persoane necunoscute au sustras din apartamentul notarului orădean Florin Pană trei puşti de vânătoare cu lunetă, două pistoale cu muniţia aferentă, precum şi o sumă de bani aflată într-un dulap metalic. Furtul a avut loc vineri seară, iar făptaşul a intrat pe geamul de la baie. Poliţia susţine că există deja un cerc de suspecţi, însă deocamdată nu au fost identificaţi autorii. Armele au fost date în urmărire, inclusiv în judeţele limitrofe din Ungaria, s-au dispus filtre în tot judeţul şi se acţionează cu efective sporite, pentru identificarea autorilor şi recuperarea cât mai rapidă a armelor. Notarul orădean era deţinător legal al armelor în cauză. (Teodora Ivan)

SINUCIDERE DIN AMOR

O elevă din Brad s-a spânzurat în pădurea de la intrarea în oraş. Tânăra de 16 ani s-a sinucis din cauza unor probleme sentimentale, asupra ei fiind găsit un bilet în care scria că un bărbat, pe nume Alin, va explica motivele pentru care a recurs la acest gest. Surse neoficiale susţin că un profesor al fetei n-ar fi străin de sinucidere. Inspectorul general şcolar, Alexandru Lăutaru, spune că se fac verificări în acest sens, iar dacă zvonurile se dovedesc adevărate, atunci se poate merge până la excluderea dascălului din învăţământ. Şi Poliţia cercetează cazul, iar purtătorul de cuvând al IJP Hunedoara, Bogdan Niţu, declară că pe cadavrul fetei nu au fost găsite urme de violenţă. (Monalise Hihn)

INCENDIU LA SPITAL

Un incendiu a izbucnit sâmbătă seară, în jurul orei 22:00, în camera de gardă a secţiei de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean, ducând la distrugerea mai multor documente, precum şi a poşetei doctoriţei de gardă. Deşi focul a fost stins cu extinctorul chiar înainte de sosirea pompierilor, aceştia au putut constata că incendiul a fost declanşat de la o priză suprasolicitată de un radiator. Pacienţii nu au fost afectaţi şi nimeni nu a fost rănit. (T. Ivan)

×
Subiecte în articol: observator