x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

26 Feb 2010   •   00:00
Ştiri pe scurt

26 februarie 2010



BILETE CFR MAI SCUMPE
CFR Călători ar putea majora preţul biletelor cu 15% în vară, ultima modificare a preţurilor având loc în 2007, potrivit unor surse din Ministerul Transporturilor. "CFR Călători a început o procedură pentru obţinerea avizelor de a face o majorare a tarifelor, permisă de legislaţie, în baza creşterii costurilor şi a inflaţiei. Dacă obţine aprobarea, majorarea se va opera în vară", au spus sursele citate. În 2007, tariful a crescut cu 8,1%. (E.S.)

PREŞEDINŢIA ICCJ
Judecătoarea Livia Doina Stanciu a fost aleasă ieri de CSM pentru funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu şapte voturi "pentru" şi trei "împotrivă". Ea este judecător la Secţia penală a instanţei supreme. Potrivit legii, Stanciu trebuie numită în funcţie de preşedintele ţării. La 4 ianuarie, şeful statului a respins candidatura Lidiei Bărbulescu, deşi fusese desemnată de CSM cu majoritate de voturi.

COPIL DISPĂRUT
De la secţia de pediatrie a unui spital din Timişoara a mai dispărut un copil, după ce anul trecut, o fetiţă de 2 luni a fost răpită din spital şi, ulterior, găsită în familia unor traficanţi de copii din Elveţia. Cătălin Dumitru Tudorescu, în vârstă de 15 ani, a dispărut la 22 februarie din secţia de pediatrie de la Timişoara. Ancheta este în curs de desfăşurare, iar poliţiştii şi angajaţii spitalului bănuiesc că minorul a fugit din spital, dar nu este exclusă nici ipoteza răpirii. (M.O.)

CASE PENTRU MAI
Pe un teren de peste şapte hectare, administrat de Ministerul de Interne, prin Şcoala de agenţi de poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina, va fi construit un ansamblu de locuinţe destinate angajaţilor ministerului. Terenul intravilan arabil din Câmpina a fost trecut de Guvern din domeniul public în cel privat al statului. Cuantumul sumelor datorate de proprietarii locuinţelor pentru folosirea terenurilor aferente va fi stabilit prin ordin al ministrului de resort.

CUTREMUR ÎN VRANCEA
Un cutremur de patru grade pe scara Richter s-a produs aseară, în jurul orei 18:00, în zona Vrancea. Potrivit şefului Institutului Naţional de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu, intensitatea seismului a fost de III-IV grade pe scara Mercali. "Seismul s-a simţit la Bucureşti, însă nu a produs pagube. Nu este nimic special, este activitatea seismică normală a Vrancei", a declarat Mărmureanu.

ATACATOR ARESTAT
Bărbatul acuzat că a atacat pe stradă, la Iaşi, 16 femei, pe care le-a înţepat cu un cuţit, a fost ieri arestat preventiv. Magistraţii Judecătoriei Iaşi au emis pe numele bărbatului, Petru Constantin Gavrilaş, în vârstă de 35 de ani, mandat de arestare pentru 29 de zile. El este acuzat de ultraj, lovire, tulburarea liniştii publice şi port ilegal de armă albă. Bărbatul şi-a atacat victimele cu un cuţit, înţepându-le în special în zona coapselor.

×
Subiecte în articol: observator