x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

06 Aug 2006   •   00:00

Ziua Minerului - Noroc bun de la ministrul Economiei

Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, a participat sambata la manifestarile organizate cu ocazia Zilei Minerului la Vulcan si Lupeni. Ministrul Economiei a mai vizitat, sambata, Sucursala Electrocentrale Paroseni, unde, la inceputul acestui an, a fost dat in folosinta grupul energetic numarul 4, modernizat de un consortiu de firme japoneze.

Astazi - Schimbarea la Fata de pe Muntele Tabor

Astazi este marea sarbatoare a Schimbarii la Fata a Domnului Iisus Hristos. Pe Muntele Tabor, un nor i-a acoperit pe Hristos si pe cei trei ucenici Petru, Iacov si Ioan, iar glasul Tatalui a spus: "Acesta este Fiul Meu cel iubit, intru Care bine am voit. Pe Acesta sa-L ascultati!" (Matei 17,5). Apostolii s-au incredintat astfel de dumnezeirea Invatatorului lor.

Sistemul sanitar - Mai rau decat acum zece ani

Personalul din mediul sanitar este nemultumit de functionarea sistemului medical din Romania, releva un studiu realizat de Catedra de Filosofie-Sociologie a Facultatii de Istorie si Filosofie din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos" Galati. 47% dintre cei chestionati au spus ca situatia este mai proasta decat acum zece ani, 25,3% spun ca e la fel, 7,1% ca e mai buna, iar 19,7% cred ca e in curs de redresare.

Justitie - Sotia lui Hayssam vrea sa fie tutore unic

Fiii lui Omar Hayssam nu vor putea iesi din tara cel putin sase luni de acum inainte. In acest timp, mama lor trebuie sa declanseze o procedura prin care sa devina tutore unic al copiilor. In cazul Adelei Omar, acest demers se poate realiza prin divort, decaderea din drepturile parintesti a lui Omar Hayssam sau declararea lui ca disparut. Sotia sirianului va cere in instanta "calitatea de disparut" a sotului ei, pentru a putea primi ea calitatea de unic tutore.

Weissmuller - A murit fiul lui Tarzan

Fiul actorului Johnny Weissmuller, alias Tarzan, Johnny Weissmuller jr, a trecut in eternitate zilele trecute, in California, in urma unui cancer de care suferea de mai mult timp. Fiul lui Tarzan a facut in 2004 o vizita la Timisoara, unde a participat la sarbatorirea centenarului tatalui sau, nascut in orasul de pe Bega.

Harghita - Cartoful, in festival la Miercurea-Ciuc

Zeci de bucatari amatori si profesionisti, primari, sportivi si simpli cetateni au participat sambata la "Festivalul Cartofului", desfasurat in cadrul Zilelor Orasului Miercurea-Ciuc. Singura echipa romaneasca din concurs, "Phoenix", a gatit o tocanita ardeleneasca "multiculturala", care a imbinat secretele gastronomice ale bucatariei romanesti si unguresti.
×
Subiecte în articol: observator